Κακοκαιρία Κασσάνδρα αναμένεται να πλήξει τη χώρα σήμερα και αύριο

Κακοκαιρία Κασσάνδρα αναμένεται να πλήξει τη χώρα σήμερα και αύριο


Από σήμερα, Παρασκευή 4/10, η Ελλάδα αναμένεται να πληγεί από την κακοκαιρία Cassandra, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας. Η ΕΜΥ έχει ήδη εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού και όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς, «αρχικά θα επηρεαστούν από το μεσημέρι το Βόρειο Ιόνιο και η Ήπειρος και σταδιακά έως το βράδυ τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, η δυτική Στερεά και η βορειοδυτική Πελοπόννησος, με φαινόμενα που πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρά».

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει επικαιροποιήσει το έκτακτο δελτίο με τελευταίες προγνώσεις, αναφέροντας ότι η κύρια διαταραχή της κακοκαιρίας θα επιδράσει βόρεια της Ελλάδας, ενώ ο καιρός θα αρχίσει να επιδεινώνεται από το απόγευμα της Παρασκευής, με όλο και περισσότερες περιοχές να πλήττονται από ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Συγκεκριμένα, σήμερα οι βροχές και οι καταιγίδες θα ξεκινήσουν στο βόρειο Ιόνιο και στη συνέχεια θα επηρεάσουν την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα αναμένονται κατά τόπους έντονα, ιδιαίτερα στη διάρκεια της νύχτας. Για το Σάββατο, οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν, αγγίζοντας κυρίως τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και την ανατολική Μακεδονία.

Αναμένοντας τον καιρό για τις επόμενες ημέρες, το Σάββατο το κλίμα θα διατηρήσει υγρές συνθήκες στα δυτικά, με την πιθανότητα ισχυρών επεισοδίων βροχής και σποραδικών καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι για αρκετό διάστημα, και η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί σε επίπεδα από 26 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts