Καιρός με Νεφώσεις και Ηλιοφάνεια για την Κυριακή 13 Οκτωβρίου

Καιρός με Νεφώσεις και Ηλιοφάνεια για την Κυριακή 13 Οκτωβρίου


Αναμένονται νεφώσεις, οι οποίες σε πολλές περιοχές θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας. Τοπικές βροχές και πιθανές σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Χαλκιδική, στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά, στην Πελοπόννησο, καθώς και στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αρκετά αυξημένες, κυρίως στα νότια της χώρας. Σημαντική είναι η υπενθύμιση ότι η ορατότητα θα είναι περιορισμένη σε ορισμένες περιοχές, τουλάχιστον μέχρι το πρωί.

Οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλές για την εποχή, με τη Δυτική Μακεδονία να κυμαίνεται από 7 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη, οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 15 έως 23, ενώ στη Θεσσαλία από 15 έως 25. Στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά θα φτάσουν από 12 έως 26 βαθμούς, στην υπόλοιπη Στερεά από 16 έως 27, στην Πελοπόννησο από 15 έως 28, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 25, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 17 έως 25, στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 20 έως 26 και τέλος στην Κρήτη από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αιγαίο, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3 έως 5 μποφόρ. Στην αρχή, οι άνεμοι στο Ιόνιο θα είναι από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, αλλά από το μεσημέρι θα γίνουν βορειοδυτικοί με ένταση 3 έως 5 μποφόρ. Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις και μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών, κυρίως στα βόρεια του νομού, με ανέμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης υπολογίζονται νεφώσεις με ανέμους από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ η ορατότητα έως το πρωί θα είναι περιορισμένη σε αρκετές περιοχές.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts