Καιρικές Προβλέψεις για τη Κυριακή με Συννεφιά και Τοπικές Βροχές

Καιρικές Προβλέψεις για τη Κυριακή με Συννεφιά και Τοπικές Βροχές


Σήμερα Κυριακή, ο καιρός θα χαρακτηρίζεται από συννεφιά σε σχεδόν ολόκληρη τη χώρα. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται στα Δωδεκάννησα, ενώ σε περιοχές όπως η Αττική, η Θεσσαλονίκη και η λοιπή ηπειρωτική Ελλάδα δεν θα υπερβεί τους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, οι καιρικές συνθήκες θα περιλαμβάνουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανές ασθενείς τοπικές βροχές κατά τις πρωινές ώρες, ενώ αργότερα το μεσημέρι η κατάσταση θα βελτιωθεί αισθητά, με σχεδόν αίθριο καιρό. Οι βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν με ένταση 4 έως 6 μποφόρ, φτάνοντας τις 7 μποφόρ στα ανατολικά. Οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι γενικά καλός με λίγες νεφώσεις, που θα παραμείνουν μέχρι το μεσημέρι, και ψυχρότερες θερμοκρασίες, από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί 4 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι θα γίνουν μεταβλητοί και ασθενείς.

Στην δυτική και κεντρική Μακεδονία, θα παρουσιαστούν αραιές νεφώσεις και πιθανές τοπικές βροχές, ενώ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 7 έως 22 βαθμούς, με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες στη δυτική Μακεδονία.

Στους θυελλώδεις ανέμους θα πρέπει να προετοιμαστούν οι κάτοικοι των νησιών του Ιονίου και της θαλάσσιας περιοχής, όπου θα ξεκινήσουν με αυξημένες νεφώσεις και βροχές, που θα βελτιωθούν από το απόγευμα. Οι θερμοκρασίες στην περιοχή θα κυμανθούν από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, αναμένονται λίγες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών το πρωί.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, το πρωί θα υπάρχουν τοπικά αυξημένες νεφώσεις και πιθανότητα βροχών στη δυτική Κρήτη, ενώ από το μεσημέρι θα επικρατήσει σχεδόν αίθριος καιρός. Οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου στην νότια Κρήτη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι νεφελώδης, αλλά από το μεσημέρι οι συνθήκες θα βελτιωθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς με διακυμάνσεις στα βόρεια.

Τέλος, στην Θεσσαλία αναμένονται λίγες νεφώσεις, με πιθανότητα ασθενών βροχών μέχρι το μεσημέρι, ενώ οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts