Ιταλία και Ισραήλ Συζητούν για την Ειρηνευτική Αποστολή του ΟΗΕ και την Ασφάλεια στην Περιοχή

Ιταλία και Ισραήλ Συζητούν για την Ειρηνευτική Αποστολή του ΟΗΕ και την Ασφάλεια στην Περιοχή


Η Τζόρτζια Μελόνι, πρωθυπουργός της Ιταλίας, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισραηλινό ομόλογό της, Μπενιαμίν Νετανιάχου. Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ιταλική κυβέρνηση, αναφέρεται ότι η Μελόνι εξέφρασε την πλήρη αποδοκιμασία της σχετικά με την επίθεση που υπέστη η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ από τις ισραηλινές δυνάμεις. Υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη αποστολή είχε αναπτυχθεί με απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, με σκοπό τη διασφάλιση της σταθερότητας στην περιοχή.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός επεσήμανε τη σημαντικότητα της πλήρους προστασίας του προσωπικού της αποστολής Unifil. Οραματίστηκε ότι η πλήρης εφαρμογή του ψηφίσματος 1701 θα μπορούσε να συμβάλει στην αναβάθμιση της ασφάλειας των συνόρων ανάμεσα στο Ισραήλ και τον Λίβανο, εξασφαλίζοντας παράλληλα την επιστροφή όλων των εκτοπισμένων στις εστίες τους.

Τέλος, η Μελόνι τόνισε την ανάγκη να καταβληθούν συντονισμένες προσπάθειες για την αποκλιμάκωση της έντασης σε περιφερειακό επίπεδο. Εξέφρασε την προθυμία της Ιταλίας, ως εκ περιτροπής προεδρεύουσας χώρας της ομάδας G7, να εργαστεί ενεργά προς αυτή την κατεύθυνση. Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts