Ηρεμία στην Σεισμική Δραστηριότητα της Ελλάδας κατά την Άποψη του Προέδρου του ΟΑΣΠ

Ηρεμία στην Σεισμική Δραστηριότητα της Ελλάδας κατά την Άποψη του Προέδρου του ΟΑΣΠ


Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, αναφέρθηκε πρόσφατα στις σεισμικές δραστηριότητες στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα». Όπως σημείωσε, οι δονήσεις των τελευταίων ημερών δεν είναι ανησυχητικές, υποστηρίζοντας ότι η γεωτεκτονική κατάσταση σε περιοχές όπως η Ζάκρος και η Θήβα διαφέρει σημαντικά από αυτές τις δονήσεις. «Υπάρχει μόνο χρονική σύμπτωση», προσέθεσε.

Σχολιάζοντας τον σεισμό 4,3 Ρίχτερ στην Θήβα, ο κ. Λέκκας εξήγησε ότι πρόκειται για έναν καθυστερημένο μετασεισμό από τις δονήσεις που είχαν παρατηρηθεί στην περιοχή πριν από δύο χρόνια. Επιπλέον, επεσήμανε ότι δεν έχουν σημειωθεί άλλες δονήσεις σε περιοχές όπως η Κρήτη ή η Θήβα μέχρι στιγμής.

Ο κ. Λέκκας επισήμανε πως έχει περάσει αρκετός χρόνος χωρίς να σημειωθεί μεγάλος σεισμός στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι ακόμα κι αν συμβεί, δεν είναι βέβαιο ότι θα έχει σοβαρές επιπτώσεις. «Τα 2/3 της Ελλάδας είναι θαλάσσιος χώρος, ενώ τα κτήρια είναι σε καλό επίπεδο, επομένως οι συνέπειες δεν θα είναι τόσο μεγάλες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts