Ινδιάνικο Καλοκαίρι και οι καιρικές προβλέψεις για τις επόμενες μέρες

Ινδιάνικο Καλοκαίρι και οι καιρικές προβλέψεις για τις επόμενες μέρες


Ο καιρός αναμένεται να παραμείνει ζεστός για τις προσεχείς ημέρες, με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, να αναφέρει ότι πλησιάζει το Ινδιάνικο Καλοκαίρι. Αυτό το φαινόμενο, που παρατηρείται στην Αμερική και την Ευρώπη, συνδέεται με πολλές ημέρες του Οκτωβρίου που είναι ζεστές και άνομβρες. Ο Κολυδάς, σε ανάρτησή του στο Facebook, διευκρίνισε ότι το Ινδιάνικο Καλοκαίρι ή καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου προβλέπεται να επηρεάσει πολλές περιοχές ευρωπαϊκών χωρών, καθώς και τη δική μας.

Σύμφωνα με τον Κολυδά, το «γαϊδουροκαλόκαιρο» αναφέρεται σε ένα παρατεταμένο καλοκαίρι που συνεχίζεται και κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου. Αντίθετα, το Ινδιάνικο Καλοκαίρι μπορεί να περιγραφεί ως οι «αλκυονίδες ημέρες του φθινοπώρου», καθώς οι θερμές ημέρες αναμένονται να είναι ευχάριστες. Αναλυτικά, η ανάρτηση του περιλάμβανε πληροφορίες για τα διαφορετικά καιρικά φαινόμενα και τις συσχετίσεις τους με την εποχή.

Η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες περιλαμβάνει ότι την Τρίτη 08/10 ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με ήπιους ανέμους και θερμοκρασίες που θα κυμανθούν από 26 ως 30 βαθμούς Κελσίου. Την Τετάρτη 09/10 αναμένονται τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, αλλά η θερμοκρασία θα παραμείνει υψηλή. Στη συνέχεια, οι συνθήκες θα παραμείνουν ζεστές, με πιθανές βροχές κυρίως την Πέμπτη και την Παρασκευή, ενώ το Σάββατο 12/10 αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts