Η Τελική Επιθυμία του Μίμη Πλέσσα για Επαφή με το Κοινό

Η Τελική Επιθυμία του Μίμη Πλέσσα για Επαφή με το Κοινό


Ένα μοναδικό παράπονο είχε ο Μίμης Πλέσσας, ο οποίος απεβίωσε το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, μία εβδομάδα πριν τα 100α του γενέθλια. Σύμφωνα με τα λόγια της συζύγου του, Λουκίλας Καρρέρ – Πλέσσα, «το παράπονό του είναι πότε θα ανέβει στη σκηνή να παίξει πιάνο. Κατεβαίνει στο στούντιο, περνάει από το πιάνο και κάθεται μετά στην πολυθρόνα του και ηρεμεί. Θέλει την επαφή με τον κόσμο πάρα πολύ».

Μάλιστα, ο ανιψιός του Μίμη Πλέσσα, Στέφανος Κορκολής, είπε για τη συναυλία που δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της πανδημίας: «Τον συνάντησα μέσα στο καλοκαίρι που τον επισκέφθηκα. Παίξαμε πιάνο. Αυτοσχεδιάζαμε και είπαμε τα δικά μας. Δυστυχώς, δεν προλάβαμε να κάνουμε τη συναυλία που ονειρευόμασταν, γιατί μας βρήκε ο κορονοϊός. Θα λεγόταν «Τα δικά μας» και θα ήμασταν απέναντι στα δύο πιάνα. Δεν έγινε δυστυχώς ποτέ».

Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης είχε κάνει την τελευταία του δημόσια εμφάνιση σε μία μεγάλη συναυλία προς τιμήν του στο Ηρώδειο, με τίτλο «Ένας αιώνας Μίμης Πλέσσας», όπου και καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts