Η συγκλονιστική ιστορία του βρέφους που σώθηκε από το ναυάγιο στην Κω

Η συγκλονιστική ιστορία του βρέφους που σώθηκε από το ναυάγιο στην Κω


Η παιδίατρος της Κω μίλησε για το βρέφος που κατάφερε να σωθεί από το ναυάγιο στην περιοχή Ψαλίδι. «Το είδα μαύρο στο σώμα», ανέφερε και περιέγραψε πώς το παιδί κατάφερε να επιβιώσει και να της εκφράσει την ευγνωμοσύνη του. «Σήμερα στο ναυάγιο ήρθα αντιμέτωπη με δύο νεκρά μωρά. Τα βλέπω ακόμα μπροστά μου», επισήμανε στη συνομιλία της με την εφημερίδα «Βήμα της Κω» και πρόσθεσε: «Ευτυχώς, σώθηκε ένα βρέφος. Αντέδρασα γρήγορα, έτρεξα στην κλινική και μάζεψα μικρά ρουχαλάκια και μια πάνα, και το τυλίξαμε».

«Έφτιαξα το γαλατάκι του και το κατέβασα. Ήπιε και χαμογέλασε. Αυτό ήταν το “ευχαριστώ” του», είπε συγκινημένη η παιδίατρος και υπογράμμισε τη σκληρότητα του πολέμου.

Δυστυχώς, το ναυάγιο είχε τραγικές συνέπειες, καθώς δύο γυναίκες και δύο παιδιά, ηλικίας τριών και πέντε ετών, έχασαν τη ζωή τους. Στην αναποδιά της βάρκας που βούλιαξε, υπολογίζεται ότι βρίσκονταν 31 άτομα.

Η Αστυνομία έχει συλλάβει ένα άτομο που φέρεται να είναι ο διακινητής και καθοδήγησε τη βάρκα κατά τη διάρκεια της πορείας της.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts