Η συγκλονιστική δωρεά οργάνων που έδωσε νέα ζωή σε δύο ανθρώπους από μια γυναίκα της Κρήτης

Η συγκλονιστική δωρεά οργάνων που έδωσε νέα ζωή σε δύο ανθρώπους από μια γυναίκα της Κρήτης


Μια 66χρονη κάτοικος Κρήτης, που είχε λάβει στο παρελθόν δωρεά οργάνων, έγινε η αιτία να χαρίσει ζωή σε άλλους με τον θάνατό της, σε μια συγκινητική ανατροπή της μοίρας. Αφού νοσηλευόταν επί 12 ημέρες στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) λόγω ανακοπής καρδιάς, οι γιατροί επιβεβαίωσαν τον εγκεφαλικό της θάνατο.

Η οικογένειά της, αναγνωρίζοντας την αξία της δωρεάς οργάνων, συμφώνησε να δωρίσει τα όργανα της γυναίκας. Η ίδια είχε ωφεληθεί στο παρελθόν από μεταμόσχευση κερατοειδών, γεγονός που ενίσχυσε την απόφασή τους. Οι γιατροί συνεργάστηκαν με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) και αφαίρεσαν τους νεφρούς της, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Αυτή η πράξη προσέφερε μια νέα ευκαιρία σε δύο ασθενείς που περιμέναν για χρόνια στη λίστα αναμονής.

Αυτή η δωρεά συνιστά την 13η περίπτωση για το 2024, υπογραμμίζοντας την πρόοδο που παρατηρείται στη χώρα μας στον τομέα των μεταμοσχεύσεων και τη σημαντική συμβολή των ιατρών, νοσηλευτών και οικογενειών που επιλέγουν να χαρίσουν ζωή μέσα από αυτή τη διαδικασία.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts