Η Σημασία της Πρώιμης Παρέμβασης για την Ανάπτυξη των Παιδιών και την Υποστήριξη των Οικογενειών

Η Σημασία της Πρώιμης Παρέμβασης για την Ανάπτυξη των Παιδιών και την Υποστήριξη των Οικογενειών


Η επιστημονική ημερίδα με τίτλο «Πρώιμη Παρέμβαση: Βαδίζοντας στα βήματα ενός ολιστικού μοντέλου παρέμβασης» διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία «Το Εργαστήρι» και την ΑΜΚΕ «Δρω και Δημιουργώ» στις 24 Σεπτεμβρίου, υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η ημερίδα στοχεύει στην ευαισθητοποίηση γύρω από τις προκλήσεις που ενδέχεται να συναντούν τα προσχολικά παιδιά, καθώς και στην ενίσχυση της σημασίας της πρώιμης παρέμβασης για την αντιμετώπισή τους. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην υποστήριξη του παιδιού και της οικογένειας ως σύνολο, ενώ επισημάνθηκε η αναγκαιότητα συνεργασίας ανάμεσα σε γονείς, εκπαιδευτικούς και θεραπευτές – τους βασικούς συντελεστές στην υποστήριξη του παιδιού.

Υπογράφηκε επίσης ότι η επιτυχία ενός ολιστικού προγράμματος πρώιμης παρέμβασης εξαρτάται από την απόλυτη συνεργασία των παραγόντων που συμμετέχουν στη διαδικασία.

Παρόντες ήταν η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, οι βουλευτές Μιλένα Αποστολάκη και Γεώργιος Σταμάτης, καθώς και ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. Αθηνών Γεώργιος Πατούλης, μαζί με εκπροσώπους της Πολιτείας, φορείς και σωματεία που ασχολούνται με άτομα με αναπηρία. Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης γονείς, παιδοψυχολόγοι, παιδίατροι, θεραπευτές και κοινωνικοί λειτουργοί.

Χορηγός της υπηρεσίας πρώιμης παρέμβασης του Συλλόγου είναι το Ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts