Η Meta απολύει υπαλλήλους λόγω κατάχρησης πιστώσεων εταιρικών γευμάτων

Η Meta απολύει υπαλλήλους λόγω κατάχρησης πιστώσεων εταιρικών γευμάτων


Περίπου δύο δωδεκάδες υπάλληλοι της Meta απέλθουν από το γραφείο της στην Καλιφόρνια λόγω κατάχρησης των πιστώσεων για εταιρικά γεύματα. Οι υπάλληλοι φέρεται να χρησιμοποίησαν τα χρήματα που προορίζονταν για γεύματα για να αγοράσουν μη τροφίμων είδη, όπως απορρυπαντικά και ποτήρια κρασιού. Πολλές από τις εγκαταστάσεις της Meta προσφέρουν δωρεάν και πολυτελή γεύματα στους εργαζομένους, όπως το γραφείο στη Νέα Υόρκη που μοιάζει με εστιατόριο.

Για εργασία σε μικρότερα γραφεία που δεν διαθέτουν υπηρεσίες εστίασης, η εταιρεία παρέχει κουπόνια γεύματος αξίας 20 δολαρίων για πρωινό και 25 δολαρίων για μεσημεριανό και βραδινό. Σύμφωνα με πληροφορίες από το CNN, μια εσωτερική έρευνα αποκάλυψε ότι κάποιοι υπάλληλοι στην Καλιφόρνια χρησιμοποίησαν τα κουπόνια για αγορές που δεν σχετίζονταν με το φαγητό.

Η Meta ανακοίνωσε αυτές τις απολύσεις στα τέλη Οκτωβρίου, αφού προηγουμένως έλαβε την απόφαση να προχωρήσει σε ανα restructuring σε πολλές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των Instagram, WhatsApp και Reality Labs. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, οι αλλαγές αυτές αποσκοπούν στη διασφάλιση ότι οι πόροι ευθυγραμμίζονται με τους μακροπρόθεσμους στρατηγικούς στόχους της εταιρείας.

Η κίνηση αυτή έρχεται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης στρατηγικής αναδιάρθρωσης, καθώς η εταιρεία είχε ήδη προχωρήσει σε απολύσεις περισσότερων από 20.000 υπαλλήλων μέσα στο προηγούμενο έτος. Η διάμεση ετήσια αποζημίωση για τους υπαλλήλους της Meta, εκτός από τον διευθύνοντα σύμβουλο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ανέρχεται σε 379.050 δολάρια. Παρά τις προκλήσεις που αντιμετώπισε, οι μετοχές της Meta παρουσίασαν αύξηση σχεδόν 80% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts