Η Καθοριστική Στιγμή για το ΠΑΣΟΚ και η Πρόκληση της Αλλαγής στην Κεντροαριστερά

Η Καθοριστική Στιγμή για το ΠΑΣΟΚ και η Πρόκληση της Αλλαγής στην Κεντροαριστερά


Το πρωί της Τετάρτης, ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας, αναφέρθηκε στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ και τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά. Σημείωσε τη σημασία ενός ανοιχτού δημόσιου διαλόγου, τονίζοντας ότι η διαδικασία αυτή είναι κρίσιμη και έχει εθνικά χαρακτηριστικά. “Το ΠΑΣΟΚ θέλουμε να σηκώσει ανάστημα και πιστεύω ότι το δίλημμα είναι πολύ δυνατό: στασιμότητα ή αλλαγή”, είπε.

Ο κ. Δούκας υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αποτελέσει τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα προσφέρει μια ξεκάθαρη επιλογή για την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας. Αναφέρθηκε επίσης στις ψήφους που συγκέντρωσε στις εκλογές, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση στην Αθήνα είναι δύσκολη λόγω της παρουσίας υποψηφίων που έχουν βαθιές ρίζες στην πολιτική σκηνή. “Είναι μικρό το διάστημα της θητείας μου για να αποτυπωθούν τα αποτελέσματα της προσπάθειάς μας”, ανέφερε.

Η προσέγγιση στο ΠΑΣΟΚ, όπως δήλωσε, είναι χαμηλή στα αστικά κέντρα και ανέφερε ότι για να αλλάξει αυτό απαιτείται μεγαλύτερη εστίαση στις ανισότητες και τα μεγάλα προβλήματα της αγοραστικής αδυναμίας. “Πρέπει να επικεντρωθούμε στην ενίσχυση του εισοδήματος και στη σύνδεση του ΠΑΣΟΚ με τον κόσμο της εργασίας”, τόνισε.

Σχετικά με τις επικρίσεις που δέχεται στην καρέκλα του δημάρχου, είπε ότι οι επιθέσεις και οι προσπάθειες απαξίωσής του δημιουργούν λάσπη που μπορεί να του στοιχίσει. Εξήγησε ότι οι δημόσιες αμφισβητήσεις προκαλούνται από γεγονότα όπως οι πλημμύρες και οι κατηγορίες για καθυστερήσεις στον καθαρισμό δημόσιων χώρων.

Αναφερόμενος στους συνεργάτες του, υπογράμμισε τη σημασία της αξιοποίησης των στελεχών που έχουν καλές ιδέες για τη χώρα, όπως η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Παύλος Γερουλάνος, οι οποίοι έχουν υποβάλει προτάσεις για την ψηφιοποίηση και την εκπαίδευση.

Ο Χάρης Δούκας εξέφρασε την πεποίθηση ότι το αίτημα για αλλαγή είναι ισχυρό και η ενότητα μεταξύ των στελεχών του ΠΑΣΟΚ είναι απαραίτητη. “Έχουμε μια τελευταία ιστορική ευκαιρία για να ενισχύσουμε το κόμμα και να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου”, επέμεινε, προειδοποιώντας ότι ο κόσμος της κεντροαριστεράς δεν θα περιμένει για πάντα.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts