Η κατάσταση της υγείας της Μαρινέλλας μετά την κατάρρευσή της στο Ηρώδειο

Η κατάσταση της υγείας της Μαρινέλλας μετά την κατάρρευσή της στο Ηρώδειο


Για την κατάσταση της υγείας της Μαρινέλλας, η οποία κατέρρευσε κατά τη διάρκεια συναυλίας στο Ηρώδειο, μίλησε το πρωί της Παρασκευής 27/9 ο νευροχειρουργός Νικόλαος Μαραθεύτης. Όπως τόνισε, «πάντα υπάρχει ο φόβος της επιδείνωσης», ωστόσο «όσο περνούν οι μέρες και δεν υπάρχει επιδείνωση, είναι θετικό». Ειδικότερα, εξήγησε ότι είχε αρχίσει η αιμορραγία στον εγκέφαλο, η οποία επηρέασε την κινητικότητα της καλλιτέχνιδας, με αποτέλεσμα να πέσει στην σκηνή. Παρά το γεγονός ότι το επεισόδιο δεν ήταν αρκετά σοβαρό ώστε να προκαλέσει απώλεια των αισθήσεων, τα αιμορραγικά εγκεφαλικά επεισόδια συχνά έχουν πιο σοβαρή εξέλιξη.

«Αυτή ήταν η αρχική εκδήλωση του επεισοδίου και η οποία δεν ήταν τόσο βαριά εικόνα, γι’ αυτό και ο θεράπων ιατρός κάλεσε το ασθενοφόρο», ανέφερε ο νευροχειρουργός. «Από εκεί και πέρα, μπορεί να έγινε κάπως χειρότερη η κατάσταση, ίσως να είδαν μεγαλύτερο αιμάτωμα κατά την εξέταση, γι’ αυτό και παραμένει τώρα στη ΜΕΘ». Ο φόβος σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να μην αυξηθεί το αιμάτωμα και πιέσει τον εγκέφαλο, προκαλώντας πιο σοβαρές συνέπειες. Πρέπει, είπε, να υπάρχει αυξημένη φροντίδα, καθώς τέτοιες περιπτώσεις απαιτούν ειδική προσοχή.

Η Στέλλα Κονιτοπούλου, η οποία ήταν παρούσα στη συναυλία, περιέγραψε την ατμόσφαιρα: «Η Μαρινέλλα μπήκε με ένα εκτόπισμα, όλο το Ηρώδειο ήταν βυθισμένο στη σιωπή και την άκουγε με ευλάβεια». Στη συνέχεια, όταν ανέβηκε στη σκηνή και ολοκλήρωσε το πρώτο τραγούδι, φάνηκε ότι όλα κυλούσαν ομαλά μέχρι τη στιγμή που έπεσε κάτω, καθώς δεν πρόλαβε να τελειώσει το ρεφρέν του δεύτερου κομματιού. «Κανένας δεν αντιλήφθηκε ότι μπορεί να είχε πάθει σοβαρό, όλοι κοιτούσαν», ανέφερε η Κονιτοπούλου. Ο γιατρός της Μαρινέλλας έσπευσε άμεσα για να τη βοηθήσει, ενώ το κοινό παρέμεινε σοκαρισμένο, περιμένοντας πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της.

Ο νευροχειρουργός υπογράμμισε ότι αυτές οι αιμορραγίες συνήθως σταματούν μόνες τους και ότι η απορρόφηση των αιματωμάτων μπορεί να γίνει εφόσον δεν είναι πολύ μεγάλα. «Όσο περνούν οι μέρες και δεν υπάρχει επιδείνωση, αυτό είναι θετικό», κατέληξε ο κ. Μαραθεύτης.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts