Η Φίνος Φιλμ αποχαιρετά τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα με συγκίνηση

Η Φίνος Φιλμ αποχαιρετά τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα με συγκίνηση


Με αφορμή την απώλεια του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα, που έφυγε από τη ζωή λίγο πριν την συμπλήρωση των 100 χρόνων του, η Φίνος Φιλμ δημιούργησε ένα επετειακό βίντεο για να τον αποχαιρετήσει. Η σύζυγός του, Λουκίλα Καρρέρ, ανακοίνωσε το δυσάρεστο γεγονός με μια βαθιά συγκινητική ανάρτηση. Σημείωσε μεταξύ άλλων: «Μίμης Πλέσσας. Ένα όνομα, μια ιστορία, ένας μύθος της μουσικής με δεκάδες διακρίσεις και τιμές που λίγοι έχουν καταφέρει».

Ο Μίμης Πλέσσας έχει συνθέσει μουσικές που ταξίδεψαν και συγκίνησαν πολλές γενιές, συντροφεύοντας μας σε πολλές στιγμές της ζωής μας, είτε σε χαρές είτε σε λύπες. Επιπλέον, το 1965, σε προσωπική του επιστολή προς τον Φίνο, είχε δηλώσει: «Ευτυχώς ο πλούτος δεν μετριέται μονάχα από το περιεχόμενο της τσέπης αλλά και της καρδιάς κι εκεί νομίζω πως είμαι κροίσος».

Η κληρονομιά του περιλαμβάνει θρυλικές ταινίες, για τις οποίες υπέγραψε τη μουσική, καθώς και τη σπουδαία σύνθεση για την ταινία «Οι Σφαίρες Δεν Γυρίζουν Πίσω» (1967), όπου κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Μουσικής Επένδυσης στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Ο Μίμης Πλέσσας θα παραμείνει «αιώνιος» στη μνήμη μας, και τον αποχαιρετούμε με ένα σύντομο αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του. Αντίο μαέστρο.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts