Η επόμενη φάση σεισμικής έξαρσης προετοιμάζεται στη χώρα μας

Η επόμενη φάση σεισμικής έξαρσης προετοιμάζεται στη χώρα μας


Ο διδάκτωρ σεισμολογίας Γεράσιμος Παπαδόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μια περίοδο ησυχίας πριν από μια νέα φάση σεισμικής έξαρσης. Σε δηλώσεις του στο Action 24, ανέφερε ότι οι αυτόχθονες σεισμοί, αυτοί που έχουν την εστία τους στην περιοχή μας, είναι αυτοί που θα πρέπει να μας ανησυχούν περισσότερο. Υπενθύμισε πως πριν από δύο μέρες, στις 12 Οκτωβρίου, συμπληρώθηκαν τρία χρόνια χωρίς σημαντικό σεισμό (6 Ρίχτερ και πάνω). Αυτό σημαίνει ότι έχει απελευθερωθεί μεγάλη ποσότητα σεισμικής ενέργειας, με έξι σεισμούς που υπερέβαιναν τον μέσο όρο.

Αναφορικά με τον σεισμό των 5,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Τουρκία στις 16 Οκτωβρίου, ο καθηγητής επεσήμανε ότι είναι συνέχεια του μεγάλου σεισμού που είχε χτυπήσει την περιοχή τον περασμένο Φεβρουάριο. Σύμφωνα με τους Τούρκους σεισμολόγους, υπάρχει πιθανότητα να ακολουθήσει ακόμη μεγαλύτερος σεισμός. Ο Παπαδόπουλος σημείωσε ότι και ο πρόσφατος σεισμός μπορεί να θεωρηθεί μετασεισμός του περσινού γεγονότος.

Σχετικά με το αν ο σεισμός αυτός μπορεί να επηρεάσει τη χώρα μας, ο καθηγητής ήταν κατηγορηματικός λέγοντας πως «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», διευκρινίζοντας ότι το μέγεθός του δεν επαρκεί για να έχει επιπτώσεις στην Ελλάδα ή στην γύρω περιοχή. Ωστόσο, τόνισε τη σημασία της προσοχής μας στις σεισμικές δραστηριότητες που εκδηλώνονται στη χώρα μας.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts