Η Ελλάδα καταδικάζει την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ και ανακοινώνει σειρά μέτρων στήριξης στα εθνικά ζητήματα

Η Ελλάδα καταδικάζει την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ και ανακοινώνει σειρά μέτρων στήριξης στα εθνικά ζητήματα


Η κατάσταση στον Λίβανο έχει επιδεινωθεί σημαντικά, με τη χώρα να βρίσκεται σε αναταραχή, όπως καταδεικνύει και η σοβαρή κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή που παρατηρείται τελευταία. Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στην επιθετικότητα του Ιράν κατά του Ισραήλ, γεγονός που η Ελλάδα καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε στην ανάρτησή του ότι στηρίζει τον λαό του Ισραήλ και επαναλαμβάνει την ανάγκη για αποκλιμάκωση. Υπογράμμισε ότι το δικαίωμα του Ισραήλ για ασφάλεια έχει πληγεί σημαντικά δύο χρόνια πριν από τη φρικαλέα επίθεση της Χαμάς που στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες πολίτες. Δυστυχώς, πρόσφατα, η τρομοκρατική βία ξαναχτύπησε, με θύμα και έναν Έλληνα φοιτητή, γεγονός που εντείνει την ανησυχία.

Στο πλαίσιο της ελληνικής προσπάθειας για την προστασία των πολιτών, η κυβέρνηση παρέχει βοήθεια για τον ασφαλή απεγκλωβισμό των ομογενών από τον Λίβανο, με ήδη 22 Έλληνες και 38 Κύπριους να έχουν απομακρυνθεί με πτήση C-130.

Η εβδομάδα που πέρασε είχε πολλές εξελίξεις και στο εσωτερικό πεδίο, με τον Πρωθυπουργό να αναφέρεται στη σημασία των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, που παραμένουν σε καλό επίπεδο, κατά τις συναντήσεις με Ρεπουμπλικανούς Γερουσιαστές. Υπογράμμισε τη σημασία της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή.

Σε ό,τι αφορά την κυβερνητική δραστηριότητα, παρουσίασε το Σχέδιο Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης του Έβρου, που περιλαμβάνει 19 νέα μέτρα συνολικού προϋπολογισμού 240 εκατομμυρίων ευρώ για την περιοχή. Επιπρόσθετα, εγκαινιάστηκε και η εκφόρτωση του πρώτου εμπορικού φορτίου LNG στην Αλεξανδρούπολη, ενισχύοντας την ενεργειακή αυτονομία της χώρας.

Η βελτίωση της δημόσιας ασφάλειας και η καταπολέμηση της ανήλικης παραβατικότητας ήταν επίσης στην ατζέντα, με προτάσεις για αυστηρότερη ποινική μεταχείριση και προγράμματα ευαισθητοποίησης στα σχολεία.

Πέρα από την κοινωνική πολιτική, σημαντική είναι και η πρόοδος στην απασχόληση, με ρεκόρ νέων θέσεων εργασίας και τη μείωση της ανεργίας, ιδιαίτερα για τους νέους και τις γυναίκες. Οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες περιλαμβάνουν και το Σχέδιο Δράσης για το Δημογραφικό, που στοχεύει στην ενίσχυση του πληθυσμού και τη βελτίωση των συνθηκών ζωής.

Καθώς η κυβέρνηση συνεχίζει να επιτυγχάνει σημαντικά βήματα σε διάφορους τομείς, είναι φανερό ότι οι προτεραιότητες περιλαμβάνουν την κοινωνική πολιτική, την ασφάλεια και την οικονομική ανάπτυξη. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς αυτές οι εξελίξεις θα επηρεάσουν τη ζωή των πολιτών και την ευρύτερη περιοχή στο μέλλον.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts