Η Δρ Αντωνία Τορρένς πρώτη Ελληνίδα πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Οικογενειακών Οργανώσεων Ευρώπης

Η Δρ Αντωνία Τορρένς πρώτη Ελληνίδα πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Οικογενειακών Οργανώσεων Ευρώπης


Η Δρ. Αντωνία Τορρένς, εκπαιδευτική ψυχολόγος και γενική διευθύντρια του ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας, αναδείχθηκε πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Οικογενειακών Οργανώσεων Ευρώπης (COFACE Families Europe) κατά τη διάρκεια της τελευταίας γενικής συνέλευσης που έλαβε χώρα στο Βίλνιους της Λιθουανίας. Αυτή η εκλογή είναι ένα σημαντικό γεγονός, καθώς είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα αναλαμβάνει ηγετικούς ρόλους στην οργάνωση.

Η COFACE, από την ίδρυσή της το 1958, εκπροσωπεί εκατομμύρια οικογένειες από 23 διαφορετικές χώρες στην Ευρώπη, εστιάζοντας σε ζητήματα όπως η ευημερία, η συμπερίληψη, τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι ίσες ευκαιρίες. Να σημειωθεί, ότι η Δρ. Τορρένς σε δηλώσεις της υπογράμμισε τη σημασία της COFACE, ειδικά σε μια εποχή που η οικογένεια υφίσταται αλλαγές και προκλήσεις.

Η Δρ. Τορρένς είναι κάτοχος πτυχίων από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο του Sheffield, όπου απέκτησε M.ED και Ph.D στην εκπαιδευτική ψυχολογία. Στο ΚΜΟΠ έχει αναλάβει τη δημιουργία και λειτουργία στεγαστικών δομών και κέντρων ημέρας για ψυχικά ασθενείς στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος «Ψυχαργώς». Επιβλέπει έργα που έχουν ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής κοινωνικά ευάλωτων ομάδων.

Αξιοσημείωτη είναι η πρωτοβουλία της το 2015 με το πρόγραμμα Live Without Bullying «Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό», το οποίο στοχεύει στην πρόληψη του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού. Το πρόγραμμα αυτό έχει υποστηρίξει πάνω από 30.000 παιδιά και εκπαιδευτικούς στην Ελλάδα και έχει αναγνωριστεί ως βέλτιστη πρακτική από την COFACE, καθώς και από τον οργανισμό Hundred στη Φινλανδία, που το κατέταξε ανάμεσα στις 100 πιο καινοτόμες δράσεις στα εκπαιδευτικά θέματα παγκοσμίως.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts