Η Αθηνά Μαρτίνου Αντίο σε μια Ισχυρή Γυναίκα της Ελληνικής Ναυτιλίας

Η Αθηνά Μαρτίνου Αντίο σε μια Ισχυρή Γυναίκα της Ελληνικής Ναυτιλίας


Σήμερα, Δευτέρα 14/10, αγαπημένα πρόσωπα, καθώς και εκπρόσωποι του πολιτικού, επιχειρηματικού και εκκλησιαστικού κόσμου, αποχαιρέτησαν την Αθηνά Μαρτίνου, την εκλεκτή γυναίκα της ελληνικής ναυτιλίας που απεβίωσε σε ηλικία 97 ετών. Γνωστή με το όνομα «Νουνού», είχε εισέλθει στο ναυτιλιακό τομέα το 1964. Η νεκρώσιμος ακολουθία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος στη Βουλιαγμένη.

Η Αθηνά Μαρτίνου χαρακτηριζόταν από την εξαιρετική προσφορά της στο κοινωνικό σύνολο, διατηρώντας πάντα ένα χαμηλό προφίλ. Από την εταιρεία Thenamaris, με τη στήριξη της οικογένειάς της, πολλοί στελέχη κατάφεραν να εισέλθουν στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Σε παλιότερες δηλώσεις της, είχε πει: «Είμαι Κεφαλονίτισσα, αλλά ρόλο για την αγάπη μου για τη θάλασσα έπαιξε ότι γεννήθηκα στη Γλυφάδα και έβλεπα τα πλοία να περνάνε…».

Αναφερόμενη στην οικογενειακή της υποστήριξη, πρόσθεσε: «Δεν ήμουν μόνη μου. Κοντά μου ήταν από την πρώτη στιγμή ο άνδρας μου, αλλά κυρίως ο γιος μου Θανάσης, ο οποίος από δεκατεσσάρων ετών έκανε στατιστικές και έγραφε τι χρειάζεται ένα πλοίο. Δεν ήμουν η κινητήριος δύναμη, αλλά ήμουν ο άνθρωπος που μπορούσε να τα κάνει τα δύσκολα, εύκολα. Όταν θέλεις κάτι, μπορείς να το κάνεις».

Παρά τη μεγάλη της επιτυχία, υποστήριξε ότι δεν έβαλε ποτέ την ταμπέλα του διευθυντή για να επιτύχει τους στόχους της, λέγοντας: «Τη Thenamaris αγαπούσα, όχι το διευθυντιλίκι. Αυτό που ήθελα ήταν να πληθαίνουν τα βαπόρια μου και αυτό έγινε».

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts