Η απελπισία ενός πατέρα και ο θάνατος του Γιώργου Λυγγερίδη στην ένοχη σιωπή της κοινωνίας

Η απελπισία ενός πατέρα και ο θάνατος του Γιώργου Λυγγερίδη στην ένοχη σιωπή της κοινωνίας


Το βράδυ της Δευτέρας 15/10, ο Θανάσης Λυγγερίδης μίλησε για τον γιο του, Γιώργο, φανερώνοντας τον βαθύ πόνο του. «Δεν πιστεύω ότι θα ξεχαστεί» δήλωσε, εστιάζοντας στην τραγική εκείνη βραδιά κατά την οποία τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα που ρίχτηκε από χούλιγκαν στου Ρέντη. «Το συμβάν το ακούσαμε από το τηλέφωνο, μας πήρε ένας φίλος του από τη διμοιρία. Μας είπαν ότι χτύπησε σοβαρά στο πόδι και ελάτε στην Αθήνα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Ενώ ήμουν σε κατάσταση σοκ, με πήρε και ο υπουργός (σ.σ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης). Σκέφτηκα τότε ότι δεν είναι φυσιολογικό να με καλεί ο υπουργός».

«Στο νοσοκομείο μας είπαν ότι είναι δύσκολα, και θα έπρεπε να το παρακολουθούμε μέρα με τη μέρα. Είχαμε κάποιες μικρές ελπίδες και προσευχόμασταν», πρόσθεσε. Ο πατέρας του Γιώργου επισήμανε την ανταπόκριση της κοινωνίας στο δράμα που βίωσε η οικογένειά του, λέγοντας: «Στάθηκαν και στέκονται στο πλευρό μας. Δεν πιστεύω ότι θα ξεχαστεί ο Γιώργος».

Επιπλέον, μίλησε με σεβασμό για τους αστυνομικούς των ΜΑΤ, επισημαίνοντας ότι «αυτά τα παιδιά είναι παλληκάρια που καθημερινά βρίσκονται σε μάχη». Σχολίασε ότι ορισμένοι δεν γνωρίζουν ότι είναι σπουδαγμένα παιδιά που θέλουν να υπηρετήσουν την πατρίδα τους, σημειώνοντας: «Δεν είναι τυχαίοι, δεν είναι του δρόμου, είναι άνθρωποι σπουδαγμένοι, παιδιά της διπλανής πόρτας». Τέλος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «ο ηθικός αυτουργός για τη δολοφονία του γιου μου είναι μεγάλο όνομα».

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts