Η Ανάγκη Νέας Πολιτικής Κατεύθυνσης για το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τον Χάρη Δούκα

Η Ανάγκη Νέας Πολιτικής Κατεύθυνσης για το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τον Χάρη Δούκα


«Καρδιοχτυπήσαμε προφανώς, κοιτάζαμε συνέχεια πως πάνε τα ποσοστά, οι ψήφοι, τι ενσωματώνεται. Κέρδισε το ΠΑΣΟΚ, ήρθαν και τα φώτα επάνω του, ακόμη και το ντέρμπι μας ενίσχυσε για το τι έχει γίνει μέχρι τώρα και τι γίνεται από εδώ και πέρα», δήλωσε ο Χάρης Δούκας, δήμαρχος Αθηναίων, αναφερόμενος στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη προέδρου στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Επιπλέον, ο Χάρης Δούκας σχολίασε την τρίτη του θέση στην προτίμηση των εκλογέων στην Αττική πίσω από τον Παύλο Γερουλάνο και την Άννα Διαμαντοπούλου, τονίζοντας ότι οι άλλοι δύο υποψήφιοι έχουν μακρά θητεία ως βουλευτές στην περιοχή. Αναφέρθηκε στη διαφοροποίηση που προσφέρει η δήμαρχος, σημειώνοντας τη σημασία ενός σχεδίου αποκέντρωσης.

Παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη στήριξης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την κυβέρνηση, απαιτώντας «αποκέντρωση και ενίσχυση στις αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης». Ανέφερε επίσης ότι η κοινωνία αντιμετωπίζει προβλήματα ακρίβειας και αγοραστικής αδυναμίας και ότι η αλλαγή μοντέλου ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ είναι επιβεβλημένη.

Κληθείς να σχολιάσει μελλοντικές συνεργασίες, τόνισε πως «οι συνεργασίες γίνονται στην κοινωνία» και πως απαιτείται νέα πρόταση που να αγκαλιάσει τους πολίτες που απέχουν από τις εκλογές. «Πρέπει να κάνουμε μια πρόταση που να αγκαλιάσει το 60% των πολιτών που δεν πάνε να ψηφίσουν», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση για τον αν μπορεί να διατηρήσει και την προεδρία του ΠΑΣΟΚ και τη δημαρχία ταυτόχρονα, είπε πως «το θέμα δεν είναι αν μπορώ να έχω δύο καρπούζια σε μια μασχάλη», προσθέτοντας ότι πρέπει να επικεντρωθούν σε θέματα που αφορούν την κοινωνία.

Αναφερόμενος στην πιθανότητα να προτείνει τον Γερουλάνο ως επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ανέφερε πως θα συζητήσει τις αλλαγές που απαιτούνται στο ΠΑΣΟΚ και πως όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούσαν να συνεισφέρουν με τις ιδέες τους.

«Θέλω πάρα πολύ να γίνει το debate, πρέπει να συζητάμε δημόσια, να λέμε τις απόψεις μας, να συζητήσουμε ποιο είναι το διακύβευμα», δήλωσε. Επίσης, προσδιόρισε τη θέση του σχετικά με την πολιτική αυτονομία του ΠΑΣΟΚ και την ανάγκη για προοδευτική διακυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι η μεγάλη προοδευτική παράταξη που μπορεί να κυβερνήσει».

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts