Η Αλτρουιστική Κίνηση μίας Γυναίκας από τη Λέσβο που Έσωσε Ζωές μέσω Δωρεάς Οργάνων

Η Αλτρουιστική Κίνηση μίας Γυναίκας από τη Λέσβο που Έσωσε Ζωές μέσω Δωρεάς Οργάνων


Μια 53χρονη γυναίκα από τη Λέσβο κατάφερε να προσφέρει ζωή σε άλλους ακόμα και μετά τον θάνατό της, όταν η οικογένειά της αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά της, αφού διαπιστώθηκε ότι είχε κλινικό θάνατο. Ο διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Βοστάνειο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, Ευθύμιος Ζιώγας, εξήγησε ότι η γυναίκα είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με βαρύ εγκεφαλικό που εξελίχθηκε πολύ άσχημα.

«Ο σύζυγός της, όταν ενημερώθηκε για τον εγκεφαλικό θάνατό της, επιθυμούσε να ζήσει η γυναίκα του μέσω άλλων ανθρώπων. Στη συνέχεια ξεκίνησε η διαδικασία για τη λήψη οργάνων», ανέφερε. Οι επεμβάσεις περιλάμβαναν την αφαίρεση των νεφρών, του ήπατος και της καρδιάς, τα οποία μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Το νοσοκομείο της Μυτιλήνης είχε ανταποκριθεί σε τουλάχιστον 10 παρόμοιες περιπτώσεις δωρεάς οργάνων, με τον κ. Ζιώγα να εκφράζει τις ευχαριστίες του προς το προσωπικό του νοσοκομείου, το οποίο ακόμη και οι εργαζόμενοι που δεν είχαν βάρδια, ανταποκρίθηκαν αμέσως στην ανάγκη για βοήθεια στη διαδικασία λήψης και αποστολής των οργάνων που θα μπορούσαν να σώσουν ζωές.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts