Η αύξηση της ανήλικης παραβατικότητας και η ευθύνη των γονέων

Η αύξηση της ανήλικης παραβατικότητας και η ευθύνη των γονέων


Τα περιστατικά ανήλικης παραβατικότητας φαίνεται να αυξάνονται, με πολλά από αυτά να διαδραματίζονται και στους σχολικούς χώρους. Σύμφωνα με τη δικηγόρο Εβίτα Βαρελά, «Τα στατιστικά δείχνουν ότι οι συλλήψεις των γονέων έχουν αυξηθεί κατά 70% το τελευταίο τετράμηνο».

Η Βαρελά εκφράζει την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι οι γονείς, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την παραβατικότητα των παιδιών, οδηγούνται στη Δικαιοσύνη. Τονίζει, ωστόσο, πως το ερώτημα είναι αν θα αποδοθεί τελικά δικαιοσύνη: «Οι γονείς οφείλουν να λογοδοτούν στη Δικαιοσύνη αλλά και να εκτίουν ποινές».

Ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας αναφέρεται στον δραματικό ρόλο της παιδικής εγκληματικότητας, υπογραμμίζοντας ότι αυτή έχει ξεπεράσει τα ζητήματα ενδοοικογενειακής βίας και γυναικοκτονιών: «Η παιδική παραβατικότητα έχει εκτοξευτεί και οι ηλικίες των παραβατών έχουν μειωθεί».

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι εισαγγελείς, που μέχρι πρότινος δεν ενεργούσαν σε περιπτώσεις βίας μεταξύ νεολαίας, αρχίζουν τώρα να αναλαμβάνουν δράση: «Θα δούμε και γονείς φυλακή», καταλήγει ο Μπαλάσκας, επισημαίνοντας την ανάγκη για αλλαγές στην προσέγγιση των υποθέσεων αυτών.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts