Γιάννης Μπέζος για το εκπαιδευτικό σύστημα και την βία στη νεολαία

Γιάννης Μπέζος για το εκπαιδευτικό σύστημα και την βία στη νεολαία


Στο πλατό της εκπομπής «Καλύτερα δε γίνεται», ο Γιάννης Μπέζος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει το μεσημέρι του Σαββάτου με τη Ναταλία Γερμανού και τη Ναταλία Αργυράκη στον Alpha. Μεταξύ άλλων, ο γνωστός ηθοποιός εστίασε στο εκπαιδευτικό μας σύστημα, το οποίο παρακολουθεί από κοντά στις δραματικές σχολές, και εξέφρασε την ανησυχία του για την αυξανόμενη βία στις νεαρές ηλικίες.

«Ασχολούμαι πολύ με τα εκπαιδευτικά των δραματικών σχολών και δεν μπορούν να κάνουν ούτε ανάγνωση τα παιδιά», ανέφερε χαρακτηριστικά. Παρά το γεγονός ότι ορισμένα παιδιά έχουν ολοκληρώσει το λύκειο και έχουν φοιτήσει σε πανεπιστήμια, μοιράστηκε την ανησυχία του ότι «ούτε να διαβάσουν ένα κείμενο δεν μπορούν». Ο Γιάννης Μπέζος υπογράμμισε την ανάγκη να γίνουν επαναλήψεις σε βασικές γνώσεις όπως η γραμματική και το συντακτικό.

Σχολίασε επίσης πως «το πρώτο κεφάλαιο είναι οι γονείς. Το πρωτοκύτταρο της κοινωνίας είναι η οικογένεια. Εάν ο γονέας δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, το παιδί μπορεί να καταλήξει να εκφράσει τη βία στο δρόμο». Τόνισε ότι τα φαινόμενα που παρατηρούμε έχουν αυτή την αρχική αιτία και συνεχίζοντας ανέφερε: «Τα παιδιά που τσακώνονται στους δρόμους δεν έχουν προσωπικά μεταξύ τους· στην πραγματικότητα, θέλουν να εκδηλώσουν επιθετικότητα προς τους γονείς τους».

«Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις, αλλά υπάρχουν και νέοι που γνωρίζουν μόνο εξειδικευμένα πράγματα και δεν ξέρουν να επικοινωνούν», κατέληξε ο Γιάννης Μπέζος, υπογραμμίζοντας την ανύπαρκτη σχέση που έχουμε με την ιστορία και τη νεοελληνική λογοτεχνία, κάτι που αναμένεται να έχουμε μπροστά μας ως πρόβλημα.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts