Φθινόπωρο με Ψύχρα και Τοπικές Βροχές στην Ελλάδα

Φθινόπωρο με Ψύχρα και Τοπικές Βροχές στην Ελλάδα


Το φθινόπωρο έχει εγκατασταθεί και η ψύχρα, μαζί με το κρύο τις πρωινές ώρες, είναι πλέον αισθητή. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή, με τις βόρειες περιοχές να μην ξεπερνούν τους 20 βαθμούς Κελσίου. Στις υπόλοιπες περιοχές, οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 21 έως 23 βαθμούς, με κάποια τοπικά σημεία στα Δωδεκάννησα να φτάνουν τους 24 έως 25 βαθμούς.

Στην Αττική, οι κάτοικοι θα παρατηρήσουν νεφώσεις που θα είναι παροδικά αυξημένες, με την πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Κυριακή. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, το πρωί θα φέρει παροδικές νεφώσεις, με τον καιρό να βελτιώνεται το βράδυ. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, περιορισμένος από πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις. Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 20 βαθμούς, με τα δυτικά να φτάνουν τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη, οι νεφώσεις θα αυξηθούν και τοπικές βροχές αναμένονται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 16 έως 23 βαθμούς, με τη νότια Κρήτη να φτάνει τους 24 βαθμούς.

Στα νησιά του Ιονίου και την Ήπειρο, θα παρατηρηθούν αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στα βόρεια νησιά. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου, ενώ η θερμοκρασία στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σημαντικές βροχοπτώσεις περιμένουμε και σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς, όπου οι νεφώσεις θα αυξηθούν μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, οι τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά θα είναι προβλέψιμες, με θερμοκρασίες από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στις Σποράδες, πάντως, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 5 βαθμούς υψηλότερη.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts