Φθινοπωρινή αλλαγή καιρικών συνθηκών με πτώση θερμοκρασίας και ισχυρούς ανέμους

Φθινοπωρινή αλλαγή καιρικών συνθηκών με πτώση θερμοκρασίας και ισχυρούς ανέμους


Από το βράδυ της Δευτέρας, ο καιρός αναμένεται να αλλάξει ριζικά, «ταξιδεύοντας» μας στο φθινόπωρο, με πτώση της θερμοκρασίας έως 8 βαθμούς Κελσίου και ισχυρές ριπές ανέμου. Ο Γιάννης Καλλιάνος, παρουσιαστής του Mega, επιβεβαίωσε ότι η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 6 έως 8 βαθμούς.

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, δήλωσε στο Star πως το φθινόπωρο θα ξεκινήσει από το βράδυ της Δευτέρας, με σημαντικά καιρικά φαινόμενα όπως βροχές και καταιγίδες σε περιοχές της Μακεδονίας, Θράκης και του Δυτικού Αιγαίου. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής θα επικρατήσει ισχυρό βορειοδυτικό ρεύμα, το οποίο αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για τη Δευτέρα 30/09, οι άνεμοι θα είναι θυελλώδεις, φθάνοντας τα 9 μποφόρ στον Θερμαϊκό και τις Σποράδες. Ικανές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Η Τρίτη 1/10 θα είναι γενικά αίθρια, με τοπικές νεφώσεις στα βορειοανατολικά, και οι άνεμοι θα πνέουν 4 με 6 μποφόρ. Αναμένονται μικρές αυξήσεις στη θερμοκρασία, με μέγιστες τιμές έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Από την Τετάρτη 2/10, ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος, αλλά με νεφώσεις που θα αναπτυχθούν στο Ιόνιο το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει σημαντικές μεταβολές. Οι βροχές θα επιστρέψουν την Πέμπτη 3/10, με σποραδικές καταιγίδες στο βορειοδυτικό τμήμα, ενώ την Παρασκευή 4/10 αναμένονται τοπικές βροχές σε διάφορες περιοχές.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts