Φωτιές στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας Στοίχημα Ζωής για Πυροσβέστες και Πολίτες

Φωτιές στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας Στοίχημα Ζωής για Πυροσβέστες και Πολίτες


Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή στο Ξυλόκαστρο, καθώς η πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτα. Το 112 έχει στείλει μηνύματα στους κατοίκους για να προετοιμαστούν για ενδεχόμενη εκκένωση συγκεκριμένων περιοχών. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, Βλάση Τσιώτο, έχουν ήδη εκκενωθεί δύο χωριά, με την κατάσταση να είναι σοβαρή.

Η νύχτα που έρχεται αναμένεται να είναι δύσκολη, καθώς οι άνεμοι παραμένουν ισχυροί. Συνολικά, οι πυροσβεστικές δυνάμεις περιλαμβάνουν 255 πυροσβέστες, 9 ομάδες δασοκομάντος και 81 οχήματα. Επίσης, επιχειρούν 24 εναέρια μέσα, εκ των οποίων 14 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα, με τα 2 από αυτά να έχουν αναλάβει τον εναέριο συντονισμό.

Η εικόνα από την εθνική οδό Αθηνών-Πατρών στο Δερβένι είναι αποκαρδιωτική, με τις φλόγες να πλησιάζουν χωριά. Ανάμεσα στους πυροσβέστες βρίσκονται και εθελοντές, μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και 2 μηχανήματα του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας. Δυστυχώς, έχει αναφερθεί και η καταστροφή ενός πυροσβεστικού οχήματος που εγκλωβίστηκε στη φωτιά, όπως δείχνει ανάρτηση από τη σελίδα Forecast Weather Greece στο Facebook.

Το 112 ενημέρωσε και για άλλες περιοχές, στέλνοντας μηνύματα για ετοιμότητα στους κατοίκους των Ροζενών και καλώντας τους πολίτες του Πύργου Κορινθίας να κατευθυνθούν προς την περιοχή Ζάχολη. Επιπλέον, οι κάτοικοι του Ελληνικού Κορινθίας κλήθηκαν να εκκενώσουν την περιοχή και να μετακινηθούν προς τα Κάτω Πιτσά.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts