Φωτιά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας με δύο θύματα και μαζικές επιχειρήσεις κατάσβεσης

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας με δύο θύματα και μαζικές επιχειρήσεις κατάσβεσης


Η φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Κυριακής σε δασική περιοχή του Ξυλόκαστρου Κορινθίας παρουσιάζει σημάδια ύφεσης, αν και η τραγωδία έχει ήδη αφήσει πίσω της δύο θανάτους. Τόσο οι εθελοντές όσο και οι δυνάμεις των αρχών εργάζονται σκληρά στην κατάσβεση της φωτιάς.

Συγκεκριμένα, στο μέτωπο της πυρκαγιάς έχουν κινητοποιηθεί 570 πυροσβέστες, 28 ομάδες δασοκομάντος και 160 οχήματα, μαζί με εθελοντές και ομάδες Πολιτικής Προστασίας. Συμβάλλουν επίσης υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, καθώς και δυνάμεις της Δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας. Από αέρος, η κατάσταση υποστηρίζεται από έξι ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα είναι υπεύθυνο για τον συντονισμό, και τέσσερα αεροσκάφη, εκ των οποίων δύο έχουν σταλεί από την Ιταλία και ένα από την Κροατία.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενεργοποιήσει τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας (UCPM), ζητώντας εναέρια βοήθεια για την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών στην Κορινθία. Οι αποστολές περιλαμβάνουν τρία αεροσκάφη πυρόσβεσης τύπου CL-415, εκ των οποίων δύο προέρχονται από την Ιταλία και ένα από την Κροατία.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts