Εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και Θέματα Μετανάστευσης σύμφωνα με τον Μάκη Βορίδη

Εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και Θέματα Μετανάστευσης σύμφωνα με τον Μάκη Βορίδη


Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης αναφέρθηκε σε σημαντικές εξελίξεις γύρω από το μεταναστευτικό, καθώς και στην ανάγκη βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών. Επισημαίνοντας τη γεωπολιτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή, δήλωσε πως η Τουρκία θα είναι η κύρια χώρα υποδοχής προσφύγων εξαιτίας του πολέμου. Υπογράμμισε τη σημασία της αποτροπής και της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών, τονίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να έχει μονομερή προσ approach στο ζήτημα αυτό.

Αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα φύλαξης των συνόρων, ένα ζήτημα που για πρώτη φορά έχει γίνει αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ανέφερε ότι η Γερμανία έχει αρχίσει να κατανοεί τη σημασία της φύλαξης των συνόρων, κάτι που υποστήριζαν οι μεσογειακές χώρες εδώ και χρόνια, όπως η Ελλάδα.

Σχολίασε επίσης τη χρηματοδότηση του φράχτη στα ελληνικά σύνορα, καταγγέλλοντας πολιτικές δυνάμεις που προσπάθησαν να ανακόψουν τη διαδικασία αυτή. Εκτίμησε ότι το περιβάλλον θα αλλάξει και η χρηματοδότηση του φράχτη θα προχωρήσει, είτε μέσω ευρωπαϊκής είτε μέσω ελληνικής χρηματοδότησης.

Αναφερόμενος στις απαιτήσεις της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο, επισήμανε ότι η επιστροφή αυτών των μισθών συνδέεται με τις δημοσιονομικές δυνατότητες του προϋπολογισμού. Τόνισε ότι η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στη δημοσιονομική σταθερότητα και στα πλεονάσματα και ότι δεν θα επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος που οδήγησαν στη δημοσιονομική κατάρρευση.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts