Ετήσιος Κολυμβητικός Διάπλους για την Ενίσχυση των Αριστούχων Μαθητών από Ακριτικά Νησιά

Ετήσιος Κολυμβητικός Διάπλους για την Ενίσχυση των Αριστούχων Μαθητών από Ακριτικά Νησιά


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η ομάδα της Pastra Cretonaxiosa προετοιμάζεται για τον καθιερωμένο ετήσιο κολυμβητικό διάπλου, ο οποίος γίνεται προς τιμήν των αριστούχων μαθητών των μικρών ακριτικών νησιών της Ελλάδας. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024, υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Η δράση αυτή έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη και να ενισχύσει οικονομικά το έργο των «Θαλασσών Αριστείας» (ExcellenSeas). Φέτος, θα αφιερωθεί στους φοιτητές των ακριτικών νησιών μας. Οι συμμετέχοντες θα κολυμπήσουν στη μορφή σκυταλοδρομίας, καλύπτοντας μία απόσταση 32 χιλιομέτρων γύρω από το Μεγανήσι. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση θα συμμετάσχουν οι κολυμβητές: Ευγενία Τζαννίνη, Σωτήριος Πάστρας, Απόστολος Τσαγκαράκης, Ευάγγελος Ζουρμπάκης, Βασίλειος Μαρούλης, Βασίλειος Σοφικίτης, Δημήτριος Ταλαγάνης και Petar Stoychev.

Το πρόγραμμα «Θάλασσες Αριστείας» ExcellenSeas ξεκίνησε το 2018 ως πρωτοβουλία της ομάδας κολυμβητικής ανοιχτής θάλασσας Pastra Cretonaxiosa. Μέσα από τις εξορμήσεις τους, τα μέλη της ομάδας αντιλήφθηκαν τις ανάγκες των ακριτικών νησιών και έθεσαν στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και τη συγκέντρωση πόρων που θα παρέχουν οικονομική στήριξη με τη μορφή υποτροφιών σε φοιτητές αυτών των περιοχών.

Η στήριξη αυτή έχει σαν σκοπό την επιβράβευση και ενίσχυση των άριστων μαθητών και μαθητριών που έχουν εισαχθεί σε πανεπιστημιακές σχολές, αλλά χρειάζονται βοήθεια για να ανταποκριθούν στα οικονομικά βάρη των σπουδών. Το πρόγραμμα παρέχει χρηματική ενίσχυση έως 7.000€ ετησίως, καθώς και συμβουλευτική καθοδήγηση από το Επιστημονικό Συμβούλιο του προγράμματος, που αποτελείται από αναγνωρισμένους καθηγητές και προσωπικότητες.

Οι υπότροφοι έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία και μέχρι σήμερα, το πρόγραμμα έχει απονείμει 42 υποτροφίες σε μαθητές από νησιά όπως η Δονούσα, η Αστυπάλαια, το Καστελόριζο, το Μεγανήσι και άλλες περιοχές. Η στήριξη που έχουν λάβει οι υπότροφοι, ιδιαίτερα μετά τον αντίκτυπο της πανδημίας, υπήρξε θεμελιώδης για την ακαδημαϊκή τους πορεία.

Επιπλέον, το Επιστημονικό Συμβούλιο προσφέρει εποπτεία και συμβουλευτική καθοδήγηση κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής και επαγγελματικής τους εξέλιξης. Η ομάδα της Pastra Cretonaxiosa ανυπομονεί για τη νέα αυριανή δραστηριότητα, η οποία θα αποτελέσει μια ξεχωριστή τιμή για τους μαθητές που ξεκινούν τη δική τους επιστημονική διαδρομή.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts