Εργασιακός εκφοβισμός και δικαστικές διαμάχες σε σχολείο του Πύργου

Εργασιακός εκφοβισμός και δικαστικές διαμάχες σε σχολείο του Πύργου


Σε ένα σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον Πύργο, το κλίμα φαίνεται να είναι ιδιαιτέρως τεταμένο εξαιτίας ενός περιστατικού εργασιακού εκφοβισμού που εκδηλώθηκε πρόσφατα μεταξύ δύο καθηγητριών. Η μία καθηγήτρια έχει ήδη προχωρήσει σε νομικές ενέργειες, γεγονός που δείχνει ότι το συγκεκριμένο θέμα θα λάβει νομική οδό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα «Πατρίς», το περιστατικό ξεκίνησε από τη συμπεριφορά μιας καθηγήτριας στο 4ο Γενικό Λύκειο Πύργου, όπου φέρεται ότι χρησιμοποίησε συκοφαντικές εκφράσεις κατά της συναδέλφου της, η οποία διδάσκει στο ίδιο σχολείο. Στο εξώδικο που έχει καταθέσει η καταγγέλλουσα, αναφέρονται εκφράσεις που αφορούν το εκπαιδευτικό της έργο και τις δραστηριότητές της με τους μαθητές.

Αξιοσημείωτο είναι το πώς η καθηγήτρια που κατηγορείται πληροφορήθηκε για τα όσα ειπώθηκαν σε βάρος της, αν και δεν ήταν παρούσα στη συγκεκριμένη στιγμή. Η καταγγέλλουσα ζητούσε υλικό από μια σχολική γιορτή που είχε οργανώσει και ο διευθυντής της παρέδωσε ένα USB, το οποίο όχι μόνο περιλάμβανε το βιντεοσκοπημένο υλικό της γιορτής αλλά και ηχογραφήσεις που περιλάμβαναν συζητήσεις της καθηγήτριας και άλλων ατόμων, στις οποίες υπήρξαν συκοφαντικού περιεχομένου σχόλια.

Η εξέλιξη της υπόθεσης έχει και εκπαιδευτική διάσταση, καθώς η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηλείας κλήθηκε να εξετάσει την κατάσταση. Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, η καταγγέλλουσα καθηγήτρια και ο διευθυντής του σχολείου ενημέρωσαν τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης. Ο δικηγόρος της καταγγέλλουσας, Θοδωρής Αντωνόπουλος, προσπάθησε να παρασταθεί αλλά δεν του επετράπη η είσοδος, με αποτέλεσμα να κληθεί η αστυνομία για να τον απομακρύνει.

Ο κ. Αντωνόπουλος, οι δηλώσεις του περιγράφουν την κατάσταση, αναφέροντας: «Η εντολέας μου κατήγγειλε μακρόχρονο εργασιακό bullying, εξυβρίσεις, δυσφημήσεις και προπηλακισμούς από συνάδελφό της. Τις καταγγελίες του υποστηρίζει με μαρτυρίες και διαλόγους καταγεγραμμένους σε υλικό που παραδόθηκε κατά λάθος». Ο ίδιος κατηγόρησε τον προϊστάμενο, κ. Ζέρβα, ότι αντί να εξετάσει την ουσία των καταγγελιών, έκανε νουθεσίες και προειδοποιητικά σχόλια στην καταγγέλλουσα.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts