Ερευνα και Ευθύνες Μετά τον Θάνατο του Γιάννη σε Λούνα Παρκ της Χαλκιδικής

Ερευνα και Ευθύνες Μετά τον Θάνατο του Γιάννη σε Λούνα Παρκ της Χαλκιδικής


Ο θάνατος του 19χρονου Γιάννη το περασμένο καλοκαίρι σε λούνα παρκ της Χαλκιδικής αποκάλυψε σοβαρές ανεπάρκειες στους ελέγχους ασφαλείας αυτών των χώρων ψυχαγωγίας. Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη Βασίλη Λαμπρόπουλο, παρουσιάστηκαν σοβαρά προβλήματα με τις άδειες λειτουργίας, καθώς τα περισσότερα λούνα παρκ της χώρας δεν διαθέτουν τις απαραίτητες εγκρίσεις για να λειτουργούν.

Μόνο τρία λούνα παρκ έχουν άδεια και είναι ανοιχτά, συγκεκριμένα ένα μεγάλο στην Αθήνα και δύο στην περιφέρεια. Η κρίσιμη αυτή κατάσταση προήλθε από την διαπίστωση της ανεπάρκειας μίας από τις εταιρείες που πιστοποιούν τέτοιες εγκαταστάσεις. Η εν λόγω εταιρεία φέρεται να μην είχε εκπονήσει σωστά τις γνωματεύσεις, ενώ φάνηκε να έχει αλλάξει προσωπικό και να παρέχει και ιδιωτικά παραστατικά για την καλή λειτουργία των λούνα παρκ, κάτι που ήταν απαράδεκτο.

Η παρέμβαση του υπουργείου Ανάπτυξης έγινε μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του Γιάννη, ο οποίος άφησε πίσω του ανείπωτο πόνο. Ο πατέρας του, Γιώργος Καϊμπαλής, μίλησε στην εκπομπή «Εξελίξεις Τώρα», καλώντας τους τοπικούς φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους. «Πρέπει να αναλάβουν ευθύνες οι δήμαρχοι που επέτρεψαν τη λειτουργία των λούνα παρκ όλο το καλοκαίρι. Μιλάμε για ανθρώπινες ζωές. Από τις 10 Σεπτεμβρίου έχουν συνεχιστεί οι λειτουργίες των λούνα παρκ, χωρίς κάποια παρέμβαση», δήλωσε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts