Έρευνα για την πτώση ασανσέρ στη Γ’ Φοιτητική Εστία του ΑΠΘ

Έρευνα για την πτώση ασανσέρ στη Γ’ Φοιτητική Εστία του ΑΠΘ


Κατεπείγουσα έρευνα έχει διαταχθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης σχετικά με την πτώση ασανσέρ στη Γ’ Φοιτητική Εστία του ΑΠΘ. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας, Στυλιανή Γιαϊλόγλου, ζήτησε από την εισαγγελέα ποινικής δίωξης, Αθανασία Υφαντή, να διεξαχθεί ποινική έρευνα που θα εξετάσει αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για αδικήματα όπως η κοινώς επικίνδυνη βλάβη από αμέλεια ή η παραβίαση οικοδομικών κανόνων από αμέλεια.

Η έρευνα, που θα πραγματοποιηθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, θα εστιάσει στις συνθήκες της πτώσης και θα εξετάσει πότε πραγματοποιήθηκε η τελευταία συντήρηση του ανελκυστήρα, καθώς και αν έχουν χρησιμοποιηθεί μη ασφαλή υλικά στο μηχάνημά του. Επιπλέον, η εισαγγελέας ζητά να ελεγχθούν όλοι οι ανελκυστήρες στις Φοιτητικές Εστίες του ΑΠΘ για ενδείξεις πλημμελούς συντήρησης.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το περιστατικό συνέβη το βράδυ της προηγούμενης Δευτέρας, κατά τη διάρκεια του οποίου δεν υπήρχε κανένας φοιτητής στον κλωβό του ασανσέρ. Παρά την κλήση της Πυροσβεστικής, δεν απαιτήθηκε η παρέμβασή της. Επιπλέον, έρευνα έχει ξεκινήσει και από το Ίδρυμα Νεολαίος και Διά Βίου Μάθησης. Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts