Επιβεβαίωση Ψυχρού Καιρού με Σποραδικές Βροχές και Επικράτηση Βοριάδων

Επιβεβαίωση Ψυχρού Καιρού με Σποραδικές Βροχές και Επικράτηση Βοριάδων


Οι μετεωρολόγοι αναμένουν «ψυχρή κατεβασιά» τις επόμενες ημέρες, με τον Τάσο Αρνιακό να επισημαίνει ότι θα πρόκειται για «ξερή κατεβασιά χωρίς βροχές» και «ένα ξερό κρύο», παρόμοιο με αυτό που βιώσαμε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Αναμένονται πτώσεις της θερμοκρασίας, με τον υδράργυρο να κινείται σχεδόν κάτω από τα κανονικά επίπεδα.

Σύμφωνα με τον Αρναούτογλου, αν η ψυχρή κατεβασιά επηρεάσει τα Βαλκάνια, οι θερμοκρασίες θα υποστούν σημαντική πτώση και θα σημειωθούν και βροχές. Ειδικότερα, προβλέπεται ότι θα φτάσουν κρύες αέριες μάζες στην Ελλάδα από τις 28 Οκτωβρίου μέχρι τις 3 Νοεμβρίου. Η ανομβρία, όπως σημειώνει ο Σάκης Αρναούτογλου, αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το τέλος του μήνα.

Για το τριήμερο, ο καιρός θα είναι γενικά καλός με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές. Εκτός από τις σποραδικές βροχές που μπορεί να εμφανιστούν στην Εύβοια και τις Σποράδες την Παρασκευή, οι βοριάδες θα πνέουν στα 7 – 8 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα είναι 2-3 βαθμούς πάνω από τα συνηθισμένα επίπεδα, φτάνοντας τους 24 βαθμούς.

Σήμερα, στην Εύβοια και την Κρήτη αναμένονται πρόσκαιρες αυξημένες νεφώσεις, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις θα φτάσουν τα 3 με 5 μποφόρ στα δυτικά και 4 με 8 στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο, αν και θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός, προβλέπονται νεφώσεις και πιθανές ασθενείς βροχές στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί, φτάνοντας τα 3 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να παραμείνει στα ίδια επίπεδα.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts