Επιτυχίες της Μεταμόσχευσης Ήπατος στο Λαϊκό Νοσοκομείο και Η Νέα Εποχή στην Υγειονομική Περίθαλψη της Ελλάδας

Επιτυχίες της Μεταμόσχευσης Ήπατος στο Λαϊκό Νοσοκομείο και Η Νέα Εποχή στην Υγειονομική Περίθαλψη της Ελλάδας


Ένα σημαντικό γεγονός για την υγειονομική περίθαλψη στη χώρα είναι οι 107 μεταμοσχεύσεις ήπατος που πραγματοποιήθηκαν μέχρι σήμερα στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Αυτό επισημαίνει ο διοικητής του νοσοκομείου, Θεοφάνης Ροΐδης, κατά τη διάρκεια της επιστημονικής εκδήλωσης με τίτλο «100 Μεταμοσχεύσεις Ήπατος στο Λαϊκό: Ζωές σε νέα πορεία». Σημαντική είναι και η συνεργασία της Μονάδας Μεταμόσχευσης Ήπατος του νοσοκομείου με τις κλινικές του ΕΚΠΑ που διοργάνωσαν τη συγκεκριμένη εκδήλωση υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό Αμφιθέατρο «Φαίδων Φέσσας» της Ιατρικής Σχολής του Λαϊκού νοσοκομείου και την παρακολούθησαν κυβερνητικά στελέχη, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι της Εκκλησίας και μέλη της Ένωσης Ασθενών. Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί και εξέφρασε την αισιοδοξία του για υψηλότερα ποσοστά δωρεών οργάνων στη χώρα.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, τόνισε την ανάγκη νομοθετικών παρεμβάσεων για την ενίσχυση των μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα, επισημαίνοντας τη σημασία των εκπαιδευμένων χειρουργικών ομάδων. Ο κ. Ροΐδης, κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ανέφερε τη σημασία της πρώτης μεταμόσχευσης ήπατος από ζώντα δότη και τονίζει ότι η συνεργασία με τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ και τις ενέργειες του υπουργού έχουν συντελέσει στην ίδρυση Πανεπιστημιακής Κλινικής.

Η συμβολή των ιατρών και των υγειονομικών του νοσοκομείου αναγνωρίστηκε από τον καθηγητή Γεώργιο Σωτηρόπουλο, Διευθυντή της κλινικής. Οι 107 μεταμοσχεύσεις ήπατος, σύμφωνα με τον ίδιο, αποτελούν ένα σημαντικό επίτευγμα που ενισχύεται από τις πρώτες μεταμοσχεύσεις ήπατος από ζωντανούς δότες στην Ελλάδα. Η ανάγκη για βελτίωση των υπηρεσιών μεταμόσχευσης επαναλαμβάνεται από πολλούς ομιλητές κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, που συμπεριλαμβάνουν και ασθενείς που μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους.

Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Γεράσιμος Σιάσος, εξέφρασε ευχαριστίες προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την υποστήριξή τους στο νοσοκομείο και στην Ιατρική Σχολή. Ομιλητές όπως η Κοσμήτορας Επιστημών Υγείας, Παγώνα Λάγιου και άλλοι σημαντικοί εκπρόσωποι του ιατρικού χώρου, επεσήμαναν τη σημασία της συνεργασίας και των προσπαθειών για συνεχιζόμενη ανάπτυξη στον τομέα των μεταμοσχεύσεων, ώστε να διασφαλίσουν τη βελτίωση των υπηρεσιών.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts