Επιστροφή στη σχολική ενδυμασία στην Αττική εν μέσω αντιπαραθέσεων

Επιστροφή στη σχολική ενδυμασία στην Αττική εν μέσω αντιπαραθέσεων


Ένα σχολείο στην Αττική επεξεργάζεται την ιδέα της επαναφοράς της σχολικής στολής, με επιλογές όπως κοντομάνικα, φούτερ και φορέματα. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Live News, οι γονείς των μαθητών του συγκεκριμένου δημοτικού σχολείου έλαβαν πρόσφατα ένα έγγραφο που τους ζητούσε να εκφράσουν τη γνώμη τους σχετικά με την υιοθέτηση αυτής της ενδυμασίας.

«Αναζητούμε τη συμμετοχή σας για να υλοποιήσουμε μια ιδέα που ξεκίνησε πέρυσι. Σκοπός είναι η ενδυματολογική ομοιομορφία των μαθητών, με το έμβλημα του σχολείου, προσδιορίζοντας τους ένα καλύτερο σχολικό προφίλ», δήλωσε η Ιωάννα Ρουμελιώτη, Γραμματέας Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου. Διαβεβαίωσε πως η υιοθέτηση αυτής της στολής δεν είναι υποχρεωτική και ότι οι γονείς ερωτώνται για τη γνώμη τους.

Ο Σύλλογος Γονέων τονίζει ότι η πρωτοβουλία αυτή επιδιώκει την εξάλειψη των ανισοτήτων μεταξύ των μαθητών, προκειμένου να αποφευχθούν συναισθήματα κατωτερότητας από πλευράς παιδιών που δεν μπορούν να αγοράσουν ακριβές επώνυμες ρουχισμούς. Παράλληλα, κάποιες μητέρες υποστήριξαν ότι η απόφαση προήλθε από τον προβληματισμό σχετικά με το ντύσιμο κάποιων μαθητριών, οι οποίες φοιτούσαν στη ΣΤ΄ τάξη και φορούσαν «ακατάλληλες» ενδυμασίες για το σχολικό περιβάλλον.

Ωστόσο, υπήρξε και αντίλογος από μητέρα που εξέφρασε ανησυχίες ότι η νέα πολιτική μπορεί να προκαλέσει μπούλινγκ στο σχολείο. Όσον αφορά τα νομικά πλαίσια, η υποχρεωτική σχολική ποδιά καταργήθηκε το 1982, αλλά δεν υπάρχει κανένας νόμος που να απαγορεύει τη χρήση σχολικής ενδυμασίας, αρκεί αυτή να είναι προαιρετική και να μην επιβάλλεται στους μαθητές.

Αυτή τη στιγμή, η υλοποίηση του μέτρου είναι ακόμη σε στάδιο μελέτης, καθώς οι γονείς καλούνται να εκδηλώσουν τη στήριξή τους ή την αντίθεσή τους στην πρόταση.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts