Επιστημονική Ημερίδα για την Αναβάθμιση της Δικαιοσύνης στην Ψηφιακή Εποχή

Επιστημονική Ημερίδα για την Αναβάθμιση της Δικαιοσύνης στην Ψηφιακή Εποχή


Στις 15 Οκτωβρίου 2024, πραγματοποιήθηκε επιστημονική ημερίδα στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Λάμπρος Μαργαρίτης», με πρωτοβουλία του επικεφαλής του ΟΠΕΔ και των μελών του. Στην εκδήλωση παρέστησαν εξέχουσες προσωπικότητες από τον πολιτικό και νομικό τομέα, όπως ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Γεώργιος Φλωρίδης, ο βουλευτής Κέρκυρας κ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης, και η βουλευτής Αθηνών κα Μιλένα Αποστολάκη, καθώς και άλλοι ανώτατοι δικαστικοί και εκπρόσωποι θεσμών.

Η εκδήλωση ανοίχτηκε με χαιρετισμούς από τους τιμώμενους προσκεκλημένους, συμπεριλαμβανομένου του Προϊσταμένου του Ι. Ναού Αγ. Γεωργίου Χαλανδρίου, κ. Βασίλειου Τρομπούκη, και του Γ.Γ. της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., κ. Σταύρου Καλαφάτη, ο οποίος απέστειλε γραπτό χαιρετισμό. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον Ιδρυτή και Επικεφαλής του ΟΠΕΔ, κ. Χρήστο Μπαξεβάνη, ΔΝ, Δικαστικό Υπάλληλο, για την καθοδήγηση και οργάνωση της ημερίδας.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν κορυφαίοι ομιλητές, με το πρώτο πάνελ να περιλαμβάνει τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Ιωάννη Μπούγα, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Η Δικαιοσύνη στην ψηφιακή εποχή». Ακολούθησε ο Αντιπρόεδρος του ΣΤΕ κ. Κωνσταντίνος Κουσούλης, που αναφέρθηκε στην αξιοποίηση εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Στην συνέχεια, ο κ. Πέτρος Αλικάκος, Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, μίλησε για την επίδραση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην εκδίκαση υποθέσεων. Τέλος, ο κ. Δημήτρης Μελίδης, Γενικός Γραμματέας του Παρατηρητηρίου Θεσμών ΕΚΠΑ, εστίασε στις προκλήσεις και τις προοπτικές της ηλεκτρονικής δικαιοσύνης.

Η συζήτηση συνεχίστηκε με το δεύτερο πάνελ, που συντόνισε ο Εκτελεστικός Υπεύθυνος του ΟΠΕΔ, κ. Ευάγγελος Ρηγάτος, Δικαστικός Υπάλληλος, και περιλάμβανε συμμετοχές από τις κα Μαρία – Ωραιοζήλη Κουτσουπιά και κα Μαρινίκη Θεοδώρου, οι οποίες πρόσφεραν μια επαγγελματική προοπτική στα θέματα που εξετάστηκαν.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts