Επίσκεψη Ανδρουλάκη στη Διατομεακή Μονάδα Μαστού και η σημασία της πρόληψης του καρκίνου του μαστού

Επίσκεψη Ανδρουλάκη στη Διατομεακή Μονάδα Μαστού και η σημασία της πρόληψης του καρκίνου του μαστού


Ο Νίκος Ανδρουλάκης επισκέφθηκε το πρωί τη Διατομεακή Μονάδα Μαστού στο νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου». Η παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής συνδέεται με τις καθιερωμένες δράσεις που γίνονται κάθε Οκτώβριο για την ευαισθητοποίηση των γυναικών σχετικά με τον καρκίνο του μαστού, που ξεκίνησαν από την αείμνηστη πρόεδρο Φώφη Γεννηματά.

«Συμπληρώνονται σε λίγες μέρες τρία χρόνια από τον θάνατο της αείμνηστης προεδρού μας, Φώφης Γεννηματά, που είχε πρωταγωνιστήσει στην πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού», δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο έργο της Διατομεακής Μονάδας Μαστού, η οποία καταγράφει 16.000 – 18.000 επισκέψεις ετησίως για προληπτικό και διαγνωστικό έλεγχο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε τη σημασία της πρόληψης και της ενημέρωσης των γυναικών «από τα σχολικά χρόνια», επισημαίνοντας ότι η πρόληψη είναι ζωτικής σημασίας, καθώς μπορεί να σώσει χιλιάδες ζωές. Ωστόσο, παρατήρησε ότι η χώρα είναι πίσω σε σύγκριση με άλλα ευρωπαϊκά κράτη και ότι απαιτείται πιο γρήγορη πρόοδος.

«Το κέντρο μαστού παρέχει εξαιρετικές υπηρεσίες στην πρόληψη, τη θεραπεία και την αποκατάσταση. Θέλω να ευχαριστήσω τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και όλο το προσωπικό του νοσοκομείου “Έλενα Βενιζέλου” που αγωνίζονται καθημερινά και προσφέρουν υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης υψηλού επιπέδου», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης, υπογραμμίζοντας ότι ο καρκίνος του μαστού είναι η πιο συχνή μορφή καρκίνου.

Κλείνοντας, επεσήμανε την ανάγκη για ένα ισχυρό Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο να προσφέρει δημόσιες υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης υψηλής ποιότητας. Τόνισε ότι οι Έλληνες πολίτες δε μπορούν να συνεχίσουν να πληρώνουν τις δεύτερες υψηλότερες δαπάνες υγείας στην Ευρώπη, και υπογράμμισε τη σημασία ενός οργανωμένου σχεδίου για την ανάταξη και αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts