Επικείμενη κακοκαιρία με έντονα καιρικά φαινόμενα στην Ελλάδα

Επικείμενη κακοκαιρία με έντονα καιρικά φαινόμενα στην Ελλάδα


Μια νέα κακοκαιρία φαίνεται πως θα πλήξει τη χώρα τις επόμενες μέρες, όπως αναφέρει ο γνωστός μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης. Σε ανάρτησή του, επισημαίνει ότι ο υδράργυρος θα σημειώσει αισθητή πτώση, μεταξύ 6 και 8 βαθμών Κελσίου.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, από απόγευμα της Κυριακής (29-09-2024) έως τις πρώτες ώρες της Δευτέρας (30-09-2024), αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ιδίως στη βορειοανατολική Ελλάδα, περιλαμβάνοντας την ανατολική Μακεδονία, Θράκη και βορειοανατολικό Αιγαίο.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) έχει εκδώσει Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού και προειδοποιεί για θυελλώδεις ανέμους που θα φτάσουν τα 9 μποφόρ, καθώς και για έντονα καιρικά φαινόμενα. Αυτή η μεταβολή του καιρού προβλέπεται να επηρεάσει τη Μακεδονία, Ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου, με την θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 21 βαθμούς στην Θεσσαλονίκη και 24-25 βαθμούς στην Αθήνα.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί τους πολίτες να προετοιμαστούν για το νέο κύμα κακοκαιρίας, το οποίο αναμένεται να είναι χαρακτηριστικό για τον Οκτώβριο. Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, αναφέρει ότι από το βράδυ της Δευτέρας θα ξεκινήσει μια έντονη φθινοπωρινή περίοδος, με βροχές και καταιγίδες.

Καθώς η κακοκαιρία πλησιάζει, συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή από τους πολίτες και παρακολούθηση των ενημερώσεων που θα παρέχονται μέσω των δελτίων καιρού της ΕΜΥ. Οι προγνώσεις θα ανανεώνονται τακτικά κάθε 12 ώρες για περισσότερη σαφήνεια στις συνθήκες που θα επικρατήσουν.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts