Επικείμενη επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες από την Παρασκευή 04 Οκτωβρίου

Επικείμενη επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες από την Παρασκευή 04 Οκτωβρίου


Αλλαγές θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Παρασκευής 04/10, ξεκινώντας από τα βορειοδυτικά, με αναμενόμενες τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, σύμφωνα με δήλωση του μετεωρολόγου Θοδωρή Κολύδά. Το επερχόμενο ψυχρό μέτωπο θα επιφέρει πτώση της θερμοκρασίας σε κάποια περιοχή, με τη δυτική Ελλάδα και τα βορειοανατολικά τμήματα να επηρεάζονται ιδιαίτερα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Συγκεκριμένα, οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να επιδεινωθούν, ξεκινώντας από το μεσημέρι της Παρασκευής. Για το Βόρειο Ιόνιο, οι βροχές και οι καταιγίδες θα είναι ισχυρές και σταδιακά θα επεκταθούν σε περιοχές της Ηπείρου και άλλων Επτανήσων, καθώς και πιθανόν στη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Μακεδονία και τη Βορειοδυτική Πελοπόννησο.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας και μέχρι το πρωί του Σαββάτου 05/10, οι τοπικά ισχυρές βροχές θα επηρεάσουν τα Επτάνησα, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τμήματα της Θεσσαλίας και πιθανές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Βορειοδυτικής Πελοποννήσου. Μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, τα φαινόμενα στα δυτικά θα παραμείνουν με ένταση και θα επεκταθούν σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Αναλυτικά, το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε από την ΕΜΥ δίδει πληροφορίες για το πού θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, ενώ ξεχωρίζονται οι περιοχές με τα πιο έντονα φαινόμενα.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts