Επικαιροποίηση του Δελτίου Καιρού με Έντονες Βροχές και Καταιγίδες σε Πολλές Περιοχές της Χώρας

Επικαιροποίηση του Δελτίου Καιρού με Έντονες Βροχές και Καταιγίδες σε Πολλές Περιοχές της Χώρας


Η ΕΜΥ έχει ενημερώσει το δελτίο της σχετικά με την επιδείνωση του καιρού, σύμφωνα με τον διευθυντή της Υπηρεσίας, μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά. Οι έντονες καιρικές συνθήκες ξεκίνησαν την Παρασκευή και επηρεάζουν ήδη την Κέρκυρα και τη Θεσπρωτία, με ειδοποίηση που στάλθηκε μέσω του 112.

Στην ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ», ο κ. Κολυδάς αναφέρει ότι δεν έχουν σημειωθεί ουσιαστικές αλλαγές σε σχέση με το αρχικό δελτίο που εκδόθηκε στις 3 Οκτωβρίου. Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο δείχνει ότι οι περιοχές που θα υποστούν τις πιο έντονες επιρροές είναι η δυτική Ελλάδα και τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας.

Ειδικότερα, το Σάββατο αναμένονται τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι το απόγευμα στη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τα νοτιότερα νησιά του Ιονίου. Στη συνέχεια, από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι το βράδυ, οι βροχές θα επηρεάσουν την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα πιο ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας.

Αναλυτικά, την Παρασκευή (04-10-24) αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες από νωρίς το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, ακολουθούμενες από τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και την βορειοδυτική Πελοπόννησο. Έως αργά το βράδυ θα υπάρξει εξασθένηση των φαινομένων στην περιοχή Κέρκυρας – Ηπείρου.

Η επικαιροποίηση των προγνώσεων θα διαρκεί ανά δωδεκάωρο, με περισσότερες λεπτομέρειες για τις εξελίξεις του καιρού να είναι διαθέσιμες στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (http://emy.gr).

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts