Επείγουσα προειδοποίηση για έξαρση κορονοϊού και ιώσεων από τη Ματίνα Παγώνη

Επείγουσα προειδοποίηση για έξαρση κορονοϊού και ιώσεων από τη Ματίνα Παγώνη


Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, η Ματίνα Παγώνη εξέφρασε την έντονη ανησυχία της σχετικά με την αύξηση των περιστατικών κορονοϊού και των ιώσεων που κυκλοφορούν. Κάνοντας αναφορά στα αντιγριπικά εμβόλια, σημείωσε ότι θα είναι διαθέσιμα από τις 20 Οκτωβρίου για τους πολίτες που επιθυμούν να εμβολιαστούν. «Έχει αρκετές ιώσεις και Covid έχει, τα πάντα έχει» δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της στο Mega και στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Ανησυχούμε πολύ» τόνισε, αναφερόμενη στα σχέδια για τον εμβολιασμό. Οι ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα, θα είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν. «Από 20 Οκτωβρίου και μετά ξεκινούν τα εμβόλια της γρίπης. Θέλουμε δύο εβδομάδες για να αναπτυχθούν τα αντισώματα. Πέρυσι όλες οι ιώσεις και οι γρίπες είχαν αρχίσει από Οκτώβριο» επεσήμανε, διευκρινίζοντας ότι η διαδικασία θα γίνει σταδιακά και ομάδες ανάλογα με την ηλικία.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στις ανησυχίες για την επίδραση του Covid. «Τα αντιικά φάρμακα έχουν βοηθήσει πάρα πολύ τους ηλικιωμένους, αλλά πρέπει να χρησιμοποιούνται σε συνεννόηση με τον γιατρό και μόνο στο πρώτο πενθήμερο. Μετά από τρία χρόνια Covid, οι οργανισμοί έχουν εξασθενήσει και χρειάζεται προσοχή» επισήμανε, προσθέτοντας ότι τα αντισηπτικά είναι απαραίτητα. Ο πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ εξέφρασε την ελπίδα ότι φέτος οι ιώσεις δεν θα ξεκινήσουν τόσο νωρίς, προκειμένου να αποφευχθούν οι εξάρσεις και οι επιπλοκές που είχαν παρατηρηθεί πέρυσι.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts