Επαναφορά Περιοριστικών Μέτρων Κυκλοφορίας στην Αθήνα έως το 2025

Επαναφορά Περιοριστικών Μέτρων Κυκλοφορίας στην Αθήνα έως το 2025


Από σήμερα, Δευτέρα 14/10, επανέρχονται στο κέντρο της Αθήνας περιοριστικά μέτρα για την κυκλοφορία των οχημάτων, και συγκεκριμένα στο Μικρό Δακτύλιο, μέχρι την Παρασκευή 18 Ιουλίου 2025. Οι μέθοδοι κυκλοφορίας έγιναν απαραίτητοι για τη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης στην περιοχή.

Η κυκλοφορία επιτρέπεται μόνο με εκ περιτροπής τρόπο για Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και φορτηγά ιδιωτικής χρήσης με μέγιστη αποδεκτή μάζα φορτωμένου οχήματος (ΜΑΜΦΟ) μέχρι 2,2 τόνους, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του αριθμού κυκλοφορίας τους (μονά – ζυγά). Όσον αφορά τις οδούς που περικλείονται από τον Μικρό Δακτύλιο, οι περιορισμοί δεν ισχύουν.

Τα οχήματα που μπορούν να κυκλοφορούν χωρίς κανένα περιορισμό περιλαμβάνουν αυτά που απαριθμούν οι εξαιρέσεις στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και τα οχήματα που απαιτούν ειδικές άδειες από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 195948 από 07/10.10.2024.

Οι ημέρες και ώρες εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων είναι:
– Δευτέρα έως Πέμπτη, 07:00-20:00,
– Παρασκευή, 07:00-15:00.

Κατά τη διάρκεια Σαββάτων, Κυριακών, επίσημων αργιών και ημερών απεργίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα μέτρα δεν ισχύουν. Οι μόνιμοι κάτοικοι του Μικρού Δακτυλίου θα έχουν πρόσβαση σε ειδικές ζώνες εισόδου-εξόδου με την έκδοση ειδικών καρτών από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων.

Οι αιτήσεις για ειδικές άδειες κυκλοφορίας υποβάλλονται Δευτέρα έως Παρασκευή και Σάββατο, απαιτώντας συγκεκριμένα έγγραφα και δικαιολογητικά. Οι άδειες που είχαν ήδη εκδοθεί για την περίοδο 2023-2024 ισχύουν έως τις 18-7-2025. Όσοι παραβαίνουν τα μέτρα υπόκεινται σε πρόστιμα σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts