«Εορταστική εκδήλωση αφιερωμένη στον Διονύση Σαββόπουλο στη Θεσσαλονίκη»

«Εορταστική εκδήλωση αφιερωμένη στον Διονύση Σαββόπουλο στη Θεσσαλονίκη»


Η πλατεία ήταν γεμάτη από κόσμο που παρακολουθούσε την εκδήλωση προς τιμήν του Διονύση Σαββόπουλου. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης και η Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης παρουσίασαν τραγούδια του σπουδαίου καλλιτέχνη, με την φωνή του ίδιου να ακούγεται σε ένα ρεφρέν: «Μην μιλάς άλλο για αγάπη, η αγάπη είναι παντού». Η φιλόξενη ατμόσφαιρα της αυλής του δημαρχείου δημιούργησε ένα σπάνιο κλίμα, χαρακτηριστικό των στιγμών που οι καλλιτέχνες συνδέονται με την πατρίδα τους.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος, φορώντας το Αργυρό Μετάλλιο που του απονεμήθηκε από τον δήμαρχο Στέλιο Αγγελούδη λίγο νωρίτερα, ανέβηκε στη σκηνή και μοιράστηκε προσωπικές ιστορίες που συνδέουν τις ρίζες του με την Θεσσαλονίκη. Με χιούμορ, σχολίασε την ανησυχία των γονιών του για το μέλλον του, εκφράζοντας την περηφάνια του για την αναγνώριση που έλαβε από την γενέθλια πόλη του. «Μάλιστα κυρίες και κύριοι είμαι Σαλονικιός. Γεννήθηκα εδώ στις 2 Δεκεμβρίου του ’44», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης υπογράμμισε την σημασία του Σαββόπουλου για τον ελληνικό πολιτισμό και εξέφρασε τη συγκίνηση του δημοτικού συμβουλίου για την ομόφωνη απόφαση να του απονείμει το μετάλλιο, αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη συμβολή του στην προβολή της Θεσσαλονίκης και στη διαμόρφωση της πολιτισμικής ταυτότητας. Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Σπύρος Βούγιας, ο οποίος καλωσόρισε τον καλλιτέχνη και επεσήμανε την σπουδαιότητά του.

Φυσικά, ο «Νιόνιος» δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αγαπημένη Σαλονικιά, Μαρινέλλα, ευχόμενος της περαστικά, δείχνοντας έτσι την αγάπη του για την πόλη και τους ανθρώπους της. Στο τέλος, η εκδήλωση άφησε στους παρευρισκόμενους μια αίσθηση νοσταλγίας και ενότητας, καθώς μελωδίες και ιστορίες αναβίωναν μνήμες και βιώματα.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts