Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής με βιωματικές δραστηριότητες για οικογένειες στην Αθήνα

Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής με βιωματικές δραστηριότητες για οικογένειες στην Αθήνα


Οι εργαζόμενοι της ΑΒ Βασιλόπουλος σε συνεργασία με τις οικογένειές τους, συμμετείχαν σε εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής την Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2024, στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας. Ο εορτασμός περιλάμβανε ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές δράσεις που εστίασαν στην υγιεινή διατροφή, συνδυάζοντας εκπαίδευση με παιχνίδι για να προωθηθεί βιωματικά η σημασία της ισορροπημένης διατροφής.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ποικίλες δράσεις όπως η δημιουργία καπέλου και ποδιάς του σεφ, μαγειρική, χειροτεχνίες και επιτραπέζια παιχνίδια που προάγουν την εξοικονόμηση πόρων και την προστασία του περιβάλλοντος. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το διαδραστικό έκθεμα «ΑΒητάρι της διατροφής», το οποίο αναπαριστά ένα μικρό σούπερ μάρκετ, δίνοντας στα παιδιά τη δυνατότητα να υποδυθούν ρόλους εργαζομένων και πελατών, εκπαιδευόμενα στις βασικές αρχές της υγιεινής διατροφής.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος έχει αναπτύξει συνεργασία με το Σωματείο «Ελληνικό Παιδικό Μουσείο» από το 2018, με το έκθεμα «ΑΒητάρι της διατροφής» στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας να έχει προσελκύσει μέχρι σήμερα περισσότερα από 66.000 παιδιά και ενήλικες. Επιπλέον, έχει επεκτείνει τις εκπαιδευτικές της δράσεις σε όλη την Ελλάδα, δημιουργώντας μουσειοσκευές και εκπαιδευτικά κουτιά για το δημοτικό, το νηπιαγωγείο και για άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ), γεμάτα ιδέες που ταξιδεύουν σε όλη τη χώρα και συμβάλλουν στη βιωματική μάθηση σχετικά με την υγιεινή διατροφή.

Η εταιρεία στηρίζει ενεργά προγράμματα εκπαίδευσης που προάγουν την υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, με στόχο να διαμορφώσει συνειδήσεις και να παρέχει πολύτιμα εφόδια για έναν καλύτερο τρόπο ζωής. Μέσω αυτών των πρωτοβουλιών, η ΑΒ Βασιλόπουλος επενδύει συνεχώς στην εκπαίδευση για την υγιεινή διατροφή, όχι μόνο για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, αλλά και για κάθε μέρα.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts