Εντοπισμός Επικίνδυνου Πολεμικού Υλικού σε Σπίτι στην Περιοχή των Αχαρνών

Εντοπισμός Επικίνδυνου Πολεμικού Υλικού σε Σπίτι στην Περιοχή των Αχαρνών


Χθες το πρωί, Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε κατοικία στην περιοχή των Αχαρνών, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ποικιλία εκρηκτικών μηχανισμών και πυρομαχικών. Μεταξύ των ευρημάτων περιλαμβάνονται 5 αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, 5 μηχανισμοί χρονοκαθυστέρησης, 5 χειροβομβίδες, 4,459 φυσίγγια, αυτοσχέδιο πυροβόλο όπλο, 25 φωτοβολίδες, 70 γεμιστήρες, 6 σιγαστήρες και εξαρτήματα όπλων. Επιπλέον, βρέθηκαν 3 αλεξίσφαιρα γιλέκα, μία ξιφολόγχη, 2 μαχαίρια και άλλες χρήσιμες για εξερεύνηση συσκευές.

Η έρευνα διενεργήθηκε από το Τμήμα Κρατικής Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, σε συνεργασία με δικαστικό λειτουργό, στο πλαίσιο μιας συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης. Ο χώρος φωτογραφήθηκε και εξερευνήθηκε από κλιμάκια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση.

Η διαδικασία αυτή προήλθε από τη σύλληψη ενός αλλοδαπού από την Αλβανία, ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στην ίδια περιοχή, μετά από επιχείρηση αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ. Κατά την σύλληψή του, βρέθηκαν στην κατοχή του 57 φυσίγγια, 2 χειροβομβίδες, και ένα κινητό τηλέφωνο. Ο συλληφθείς και το δεύτερο άτομο που τον συνόδευε, επιχείρησαν να διαφύγουν, αλλά τελικά ο πρώτος ακινητοποιήθηκε.

Σε βάρος των δύο ατόμων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις σχετικές με όπλα, απείθεια, καθώς και παραβάσεις που αφορούν αλλοδαπούς και εκρηκτικά. Οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του δεύτερου δράστη, καθώς και για πιθανά άλλα άτομα που μπορεί να εμπλέκονται στην υπόθεση. Εξετάζεται επίσης η συμμετοχή τους σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts