Εντολή ισχυρής φυτείας κάνναβης σε δασική περιοχή του δήμου Τρίπολης

Εντολή ισχυρής φυτείας κάνναβης σε δασική περιοχή του δήμου Τρίπολης


Μεγάλη φυτεία κάνναβης εντοπίστηκε σε απομακρυσμένη δασική περιοχή του δήμου Τρίπολης, μετά από στοχευμένη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία προήλθε από την αξιολόγηση πληροφοριών. Σύμφωνα με αναφορές, οι διακινητές ενδέχεται να απέφεραν κέρδη που φτάνουν τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Η έρευνα έφερε στο φως οργανωμένη φυτεία με 1.253 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 3,5 μέτρων, και σε συνολική έκταση 35 στρεμμάτων. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ο 37χρονος αλλοδαπός συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία που περιλαμβάνει κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση και παραβιάσεις σχετικών νόμων.

Η επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της 16ης Οκτωβρίου 2024, περιλάμβανε συνεργασία μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων της Τρίπολης, των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) από τις περιοχές Αρκαδίας και Λακωνίας, καθώς και με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου και της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων.

Μετά την ανακάλυψη της φυτείας, κατασχέθηκαν επίσης 398 κιλά και 934 γραμμάρια κάνναβης, ένα ζυγιστικό μηχάνημα, καλλιεργητικά εργαλεία, σκηνές και εκτενής αρδευτικός εξοπλισμός. Δεδομένης της δύσβατης περιοχής, χρησιμοποιήθηκε ελικόπτερο τύπου “SUPER PUMA” για τη μεταφορά των καλλιεργητικών προϊόντων και εξοπλισμού.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts