«Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ για Επιδείνωση του Καιρού με Πτώση Θερμοκρασίας και Ισχυρούς Ανέμους»

«Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ για Επιδείνωση του Καιρού με Πτώση Θερμοκρασίας και Ισχυρούς Ανέμους»


Από την Κυριακή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) ανακοίνωσε την αναμενόμενη αλλαγή του καιρού, προειδοποιώντας για σημαντική και ξαφνική πτώση της θερμοκρασίας, με συνοδεία ενισχυμένων ανέμων και κατά τόπους σφοδρές βροχές και καταιγίδες. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε το μεσημέρι του Σαββάτου, οι καιρικές συνθήκες θα επιδεινωθούν από το απόγευμα της Κυριακής (29-09-2024) έως και το πρωί της Δευτέρας (30-09-2024).

Οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα εκδηλωθούν με ένταση 7 έως 8 μποφόρ, φτάνοντας κατά τόπους και τα 9 μποφόρ, ξεκινώντας από το Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά. Οι θυελλώδεις άνεμοι θα αρχίσουν να πνέουν από το μεσημέρι της Κυριακής, επηρεάζοντας και περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, των Σποράδων, της ανατολικής Θεσσαλίας, της Στερεάς, της Εύβοιας, καθώς και τα Κύθηρα και την Κρήτη. Αναμένεται εξασθένηση των ανέμων από το μεσημέρι της Δευτέρας.

H πτώση της θερμοκρασίας θα είναι αισθητή την Κυριακή στη Μακεδονία, την Ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου, ενώ τη Δευτέρα η πτώση αυτή θα επηρεάσει όλη τη χώρα, με μείωση 6 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Οι θερμοκρασίες την Δευτέρα θα κυμανθούν στους 21 βαθμούς στη Θεσσαλονίκη και στους 24-25 βαθμούς στην Αθήνα.

Σημαντικές βροχοπτώσεις και καταιγίδες προβλέπονται από το απόγευμα της Κυριακής μέχρι το πρωί της Δευτέρας στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας, ιδίως στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts