Εκπαιδευτική πρωτοβουλία για την ανακύκλωση στα δημοτικά σχολεία της Αθήνας

Εκπαιδευτική πρωτοβουλία για την ανακύκλωση στα δημοτικά σχολεία της Αθήνας


Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, σήμερα επισκέφθηκε το 8ο και το 106ο Δημοτικό σχολείο Αθηνών, όπου μοίρασε σε 200 μαθητές των τάξεων Α’, Β’, Γ’ και Δ’ ένα «πράσινο» βιβλίο για την περιβαλλοντική αγωγή και την εκπαίδευση. Το βιβλίο είναι το παραμύθι «ΜΗ με κάνεις σκουπίδι!» που έχει συγγράψει ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΑΕΜ, Λάζαρος Καραούλης, με ήρωες εννιά ανακυκλώσιμα υλικά.

Ο κ. Δούκας τόνισε ότι το βιβλίο έχει ως στόχο να διδάξει στα παιδιά πώς να δίνουν νέα ζωή σε καθημερινά υλικά που συχνά καταλήγουν στα σκουπίδια. «Με τη βοήθεια των μικρών πολιτών μας, η Αθήνα μπορεί να αλλάξει και να γίνει ακόμη πιο καθαρή και ανθρώπινη. Όλοι μαζί θα δημιουργήσουμε μια πράσινη και βιώσιμη πόλη» πρόσθεσε.

Η δράση αυτή αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας που ξεκίνησε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στις 5 Ιουνίου, με το σύνθημα «Μη με κάνεις σκουπίδι! Ανακύκλωσε τώρα!». Ήδη, το βιβλίο έχει διανεμηθεί σε μαθητές 15 σχολείων του Δήμου Αθηναίων, με στόχο να επεκταθεί σε όλα τα δημοτικά σχολεία της Αθήνας.

Η αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Ρωξάνη Μπέη, έκανε αναφορά στη σημασία να μαθαίνουν τα παιδιά από μικρή ηλικία τις βασικές αρχές της ανακύκλωσης, ενισχύοντας την περιβαλλοντική τους συνείδηση. Ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Δια Βίου Μάθησης, Πάρης Χαρλαύτης, επισήμανε τη σημασία των καινοτόμων δράσεων και περιβαλλοντικών εργαστηρίων για την ενεργό συμμετοχή των παιδιών.

Ο συγγραφέας του παραμυθιού, Λάζαρος Καραούλης, εξέφρασε τη χαρά του για την ενθουσιώδη ανταπόκριση των μαθητών στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που τον ενέπνευσε να δημιουργήσει το βιβλίο. Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποκτήσουν δωρεάν το «πράσινο» βιβλίο επικοινωνώντας με τη ΔΑΕΜ.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts