Εκπαίδευση στην Πυρηνική Κρούση και Προσαρμογή σε Νέες Απειλές για την Ελλάδα και Σύμμαχες Χώρες

Εκπαίδευση στην Πυρηνική Κρούση και Προσαρμογή σε Νέες Απειλές για την Ελλάδα και Σύμμαχες Χώρες


Από τις αρχές της εβδομάδας βρίσκεται σε εξέλιξη άσκηση του ΝΑΤΟ που περιλαμβάνει πυρηνικά όπλα, στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα. Η εκπαίδευση επικεντρώνεται σε τακτικές πυρηνικής κρούσης και, σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN, η χώρα μας εκπροσωπείται με τρία μαχητικά αεροσκάφη F-16 Viper. Το σενάριο της άσκησης περιλαμβάνει τον τρόπο φόρτωσης των πυρηνικών όπλων σε συγκεκριμένα αεροσκάφη καθώς και τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την πλήξη στόχων.

Τα ελληνικά F-16 συμμετέχουν υποστηρικτικά, με πρώτον ρόλο τη συνοδεία των μαχητικών που θα φορτωθούν με πυρηνικά σε περιβάλλον πολέμου, προκειμένου να αποφευχθεί η κατάρριψή τους. Ο δεύτερος ρόλος των ελληνικών αεροσκαφών είναι να αναπαριστούν τα εχθρικά, προσφέροντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να διεξάγουν προσομοιώσεις αερομαχιών.

Παράλληλα, διεξάγεται και άλλη άσκηση, η «Μέδουσα 13», που οργανώνεται από το Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και είχε ακυρωθεί πέρσι λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή. Σε αυτήν την εκπαιδευτική δραστηριότητα συμμετέχουν η Κύπρος, η Γαλλία, η Αίγυπτος και η Σαουδική Αραβία, με έμφαση στην αντιμετώπιση απειλών που προέρχονται από μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Αιγαίο και γύρω από την Κρήτη.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts