Εκκένωση κατοίκων στην περιοχή Πύργος Κορινθίας λόγω πυρκαγιάς σε εξέλιξη

Εκκένωση κατοίκων στην περιοχή Πύργος Κορινθίας λόγω πυρκαγιάς σε εξέλιξη


Μήνυμα через το 112 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής Πύργος Κορινθίας, τους καλώντας να απομακρυνθούν προς Λυγιά εξαιτίας της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. Το μήνυμα καθορίζει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πύργος του Δήμου Ξυλοκάστρου Κορινθίας απομακρυνθείτε προς Λυγιά. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Σημειώνεται ότι από χθες εκδόθηκε εντολή -μέσω του 112- για την εκκένωση έξι οικισμών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Πυροσβεστική, υπάρχουν αναφορές για ζημιές στην περιοχή του Ελληνικού Ξυλοκάστρου Κορινθίας. Η πλήρης εικόνα θα είναι διαθέσιμη μετά την ολοκλήρωση της κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Αργότερα, η Αστυνομία γνωστοποίησε ότι δύο πτώματα βρέθηκαν από ομάδα ΟΠΚΕ σε δασική περιοχή στην Κόρινθο. Η προανάκριση διενεργείται από την Πυροσβεστική. Οι δύο άνδρες φαίνεται να είχαν μεταβεί προς το μαντρί γνωστού τους για να προσφέρουν βοήθεια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πυροσβέστες τους είχαν προτρέψει να απομακρυνθούν εξαιτίας της φωτιάς.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες σε δασική έκταση στις 10:51 και πήρε μεγάλες διαστάσεις, επεκτεινόμενη σε μεγάλη περίμετρο, καθώς οι πολύ δυνατοί άνεμοι έφταναν έως και τα 8 μποφόρ. Καίει πυκνή βλάστηση, και η δύσβατη περιοχή δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts